Babaeski'de Roman kadınlara, 'Benimde mesleğim var' projesi

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide Roman kadınlara, Benimde mesleğim var projesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2018 16:27

Babaeski'de Roman kadınlara, 'Benimde mesleğim var' projesi

Haberin Devamı

KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçes'nde İşkur tarafından  50 Roman kadınının katılımıyla, 'Benimde mesleğim var' adıyla mesleki eğitim  veriliyor. 

Babaeski Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği, Babaeski Halk Eğitimi Merkezi ve Kırklareli İşkKur Müdürlüğü İş birliği ile Gazi Kemal Mahallesi'nde  50 Roman kadının katılımıyle  'Benimde mesleğim var' isimli proje ile mesleki eğitim veriliyor. Katılanlara günlük 25 lira verildiği meslek edinme kurslarına ilgi gösteren kadınlar, proje sonunda kendilerine iş imkanı sağlanmasını istiyorlar.

Babaeski Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı İbrahim Zünbül, Roman vatandaşlarının işsizliğinin azalması için başlatılan projelerin devam etmesini istediğini belirterek, "Babaeski'deki ekonomik ve sosyal sorunlar bölgede yaşayan romanların işsizlik sorununu tetiklemektedir. Bunun yanı sıra mesleki becerideki yetersizlikler kişisel gelişimi de etkilemekte ve kendine güvenen bireyler olmaktan uzaklaşılmaktadır. Bu nedenle; Babaeski İlçesi’nde yaşayan Romanların mevcut işsizlik sorununun azaltılması, istihdamın artırılması, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu eleman yetersizliği sorunları bölgede mesleki yeterlilik eğitimi verilmesini gerekli kılmaktadır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!