Babaeski'de öğrencilere obezite testi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Babaeskide öğrencilere obezite testi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:02

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü, lise öğrencilerine obezite testi uyguladı.

Babaeski Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik yapılan testte boy, kilo ve beden ölçüleri oranları karşılaştırıldı.

Obezite Birimi Şube Müdürü Birkan Buzol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin fazla kilo sorunu, aşırı ve hazır yemek tüketimi, sağlıksız beslenme alışkanlığı olduğunu söyledi.

Öğrencilere düzenli ve sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Buzol, şöyle konuştu:

"408 öğrenciye obezite testi uygulandı. Öğrencilere beden kitlesi endeksine göre diyet önerisinde bulunduk. Özellikle lise çağı çocuklarımızda yeterli ve düzenli beslenmenin önemini vurgulamak, sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla obezite testi yaptık. Öğrencilerin boy, kilo ve bel çevresi ölçümleri yapılarak, beden kitlesi endekslerini tespit ettik. Kilo fazlası olanlarda farkındalık yaratmak istedik."

Haberin Devamı

Buzol, yapılan testin ardından beden kitle endeksi fazla olan öğrencileri sağlık kuruluşlarına yönlendirdiklerini dile getirdi.

Gelişim çağındaki çocukların daha çok hazır yemeklerle beslendikleri için büyük sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabileceğini ifade eden Buzol, "Unutmayalım yeterli ve dengeli beslenme sağlığın temelidir'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!