THK Babaeski ve Pehlivanköy'de 30 bin TL fitre ve zekat topladı

Güncelleme Tarihi:

THK Babaeski ve Pehlivanköyde 30 bin TL fitre ve zekat topladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2020 14:23

 THK Babaeski ve Pehlivanköy'de 30 bin TL fitre ve zekat topladı

Haberin Devamı

Metin KARAKUŞ / BABAESKİ (Kırklareli), (DHA)- TÜRK Hava Kurumu (THK) Babaeski Şubesi, geride kalan Ramazan Bayramı öncesi Babaeski ve Pehlivanköy İlçeleri başta olmak üzere belde, köy ve mahallelerden toplam 30 bin TL fitre ve zekât topladı.

Ramazan Bayramı öncesi fitre ve zekat toplamak üzere harekete geçen THK Babaeski Şubesi, Babaeski ve Pehlivanköy ilçeleri başta olmak üzere toplam 30 bin TL topladı. Şube Saymanı Özlem Çuhadar, pandemi dolayısıyla geçmiş yıllara göre rakamda düşüş olduğunu ifade ederek, bağışta bulunan vatandaşlara teşekkür etti.

Babaeski ve Pehlivanköy ilçelerinde fitre ve zekat toplama işlemlerinin tamamlandığı belirten  Özlem Çuhadar, "Bu sene yeni tip koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle okulların kapalı olması sonucu sadece hane sahiplerine ve Askeri Personele dağıtılan zarflardan toplam 30 bin TL fitre ve zekat toplandı. Bunun dağılımı ise şöyle Babaeski İlçesi’nden; 28 bin 850 lira, Pehlivanköy İlçesi’nden ise bin 150 lira fitre ve zekât toplanmıştır. Tabi ki geçmiş yıllara göre belli bir oranda düşüş var ama şartlara bakıldığında çok önemli bir düşüş değil" dedi.

Çuhadar, Ramazan ayı içerisinde duyarlı davranan hayırsever Babaeski halkına ve Pehlivanköy İlçe halkına ve ayrıca yeni tip koronavirüs salgın hastalığı tedbirleri sürecinde özveriyle risk alarak hizmet eden 1.Zırhlı Tugay Komutanlığına ve Muhtarlara teşekkür etti. Şube Saymanı Çuhadar, “Toplanan gelirlerle başta THK Üniversitesi’nde öğrenim gören şehit, gazi ve ihtiyaç sahibi gençlere burs olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!