Yaz spor okullarında 7 bin öğrenciye sertifika

Güncelleme Tarihi:

Yaz spor okullarında 7 bin öğrenciye sertifika
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2017 10:19

Yaz spor okullarında 7 bin öğrenciye sertifika

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de, Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından 29 Haziran'da düzenlenen törenle  açılan yaz spor okullarında sona eren 30 branştaki kurslara katılan 7 bin öğrenciye katılım belgesi olan sertifika verildi.
5-18 yaş grubundan 7 bin öğrenci katılım sağladığı kurslar sonunda öğrencilere katılım belgesi verildiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rifat Ünlü, geleceğin aday sporcularından umutlu olduklarını söyledi. ünlü, "çocukları ve gençleri spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmak ve toplumda spor kültürüne katkı sağlamak amacıyla uygulanan il spor merkezleri 30 Branşta 35 antrenör eşliğinde açılan kurslarımızda 7 bin çocuğumuz çalışmaların meyvesini inşallah ileriki yıllarda göreceklerdir. Spor bir yaşam kültürüdür. Bu kültürü çocuklarımıza vermek hepimizin görevidir. Tüm spor tesislerimiz daima açık olup, sizlerin hizmetindedir. Yaz okulları sayesinde gençlerimizin yeteneklerini tespit ederek, eğitim-öğretim döneminde de devamı sağlanacaktır.  Kendilerini boşlukta hissetmeyecekler, enerjilerini sporla değerlendireceklerdir. Fiziki anlamda gelişimlerinin tamamlanmasında yararlar sağladığı gibi, aynı zamanda sosyalleşmelerine de imkan sağlayacaktır. Amacımız, gençlerimizi kötü alışkanlıklarından alıkoyarak spor yapmalarını sağlamaktır" dedi.
İl Müdürü Rifat Ünlü, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tesislerinde tüm spor branşlarını gezip, tüm öğrencilerin okuldan kalan boş zamanlarında da spor yapmalarını ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları konusunda nasihatte bulundu. Ünlü, öğrenci ve antrenörlerine sertifikalarını verdi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!