Vali Haktankaçmaz: Terör neyse uyuşturucu da odur

Güncelleme Tarihi:

Vali Haktankaçmaz: Terör neyse uyuşturucu da odur
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 09:51

Vali Haktankaçmaz: Terör neyse uyuşturucu da odur

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Silahlı terör neyse, uyuşturucu da odur" dedi. Uyuşturucuya karşı verdikleri mücadeleyi anlatan Vali Haktankaçmaz, Kırıkkale Sağlık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, uyuşturucu ile mücadelede etkin rol oynayan kişilere teşekkür belgelerini verdi. 
Programa Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Vedat Genç, Kırıkkale Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Kırıkkale Sağlık İl Müdürü Feramiş Ender Güngüneş,  Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Rıfat Ünlü, İl Müdürleri, Sağlık kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Vali Haktankaçmaz, uyuşturucu ile mücadelenin sonuna kadar sürdüğünü belirtirken, Kırıkkale'de uyuşturucunun neredeyse bittiğini ifade etti. Uyuşturucu ile mücadelede aile kadar şehirlerde bulunan bütün kamu kurum ve kuruşlarının da etkin rol oynamasını gerektiğini belirten Haktankaçmaz, "uyuşturucunun gençlerinizi zehirlemesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Gündüneş de Kırıkkale'de üç yıldır devam eden 'Hayat Boşluk Kabul Etmez' projesi kapsamında 350'nin üzerinde uyuşturucu kullanan birey ve aileleriyle görüştüklerini, 212 gence tedavi olmayı kabul ettirdiklerini belirterek, "132'sini AMATEM merkezinde yatırarak, 80 gencimizi ayaktan tedavilerini yaptırdık. Sağlıklı yaşam sınıfımızda 3. dönem 19 gencimiz rehabilite olmaktadır. Deşifre olmak istemeyen 6 gencimiz ise evlerinde takip etmekteyiz. Gençlerimizi topluma kazandırmak için Sağlık Müdürlüğü olarak elimizden gelen çabayı gösterirken, Türkiye'de bir çok ile örnek oluyoruz" diye konuştu.
Uyuşturucu ile mücadelede, 'Hayat Boşluk Kabul Ermez' projesine katkı sağlayanlara düzenlenen törenle Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz tarafından sertifika verildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!