Vali Haktankaçmaz: Öğretmenlik kutsal bir meslek

Güncelleme Tarihi:

Vali Haktankaçmaz: Öğretmenlik kutsal bir meslek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 17:11

Vali Haktankaçmaz: Öğretmenlik kutsal bir meslek

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, düzenlenen çeşitli etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda ise 15 resim öğretmeni tarafından yapılan 40 adet yağlı boya resimlerin yer aldığı sergi gezildi.

Konferans salonunda devam eden programda konuşan Vali Haktankaçmaz, bütün öğretmenlerin gününü kutladı. Türkiye'nin bu noktaya gelmesinde öğretmenlerin çok büyük katkılarının olduğunu dile getrdi. Haktankaçmaz,""Bu anlamda öğretmenlerimizin donanımlı olması gerekiyor. Bizler de öğretmenlerimizin bu çabasını ve gayretini destekleyecek ortamı sağlamakla mükellefiz. Şanlı bir ülkeyiz. Öğretmenlerimiz iyi bir noktaya geldi. Bugün bütçenin en büyük payını Milli Eğitim Bakanlığı almaktadır. Bu ülkemiz açısından önemli bir şanstır. Öğretmen, bu toplumun önderi, öncüsü, terbiyecisi ve öğreticisidir. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de öğretmenliğin bir formülü öğretmekten öte bir meslek olduğunu vurgulayarak, "Bir ülkede eğitim alanında ciddi sorunlar varsa, başka alanların sorunsuz olmasını bekleyemeyiz. O yüzden bütün iyilikler eğitimle sağlanabilir, bütün güzellikler eğitimle öğretilebilir. Ülkeler gelecek nesillerinin eğitilmesine her şeyden daha çok önem verirler. Çok şükür bunu kendi ülkemizde de görüyoruz. Bu konuda hükümetimize ve bakanlığımıza çok şey borçluyuz" diye konuştu.

Program, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilerle emekli olan öğretmenlere ödül verilmesi ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin and içme töreniyle Öğretmenler Korusu müzik dinletisiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!