Turna balığı yakalama yarışmasının finali yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Turna balığı yakalama yarışmasının finali yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2018 11:18

Turna balığı yakalama yarışmasının finali yapıldı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- AMATÖR Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ASOF) tarafından 2018 yılı Turna Balığı yakalama yarışmasının finali Kırıkkale’de yapıldı.
ASOF’un düzenlediği 2018 yılı Turna Balığı yakalama yarışmasının Türkiye finali Karaahmetli Köyü Tabiat Parkındaki Kapulukaya Barajında 10 ilden yaklaşık 100 balıkçının katılımıyla düzenlendi. Bir gün önceden gelerek kamp yapan balıkçılar daha sonra oltalarını baraj gölüne saldı. Düzenlenen yarışma ile ilgili bilgi veren ASOF Başkanı Mustafa Serkan İnanç, “Arzumuz amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, sevdirmek, gelişmesini sağlamak ve yarışma heyecanı duyanları buluşturmaktır. Kapulakaya Baraj gölü sportif olta balıkçılığı için ülkemizde en iyi sahalardan birisi. Yarışma ile her geçen gün olta balıkçılığına ilginin artmasını arzu ediyoruz. Çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük ve yönetmeliklere uyulmasını sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
Kapulukaya Baraj gölünde yapılan bottan ve kıyıdan en büyük balık ile en çok balık yakalayıp dereceye giren balıkçılara düzenlenen törenle çeşitli hediyeler verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!