Türk Telekom'dan Kırıkkale'de 65 bin kişiye hizmet

Güncelleme Tarihi:

Türk Telekomdan Kırıkkalede 65 bin kişiye hizmet
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2017 12:24

Türk Telekom'dan Kırıkkale'de 65 bin kişiye hizmet

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- Türk Telekom İl Müdürü Hayrettin Öztaş, fiber internet sisteminin alt yapısı ile Kırıkkale'de 65 bin civarında abonenin bu teknolojinin kullanıldığını söyledi.

Hayrettin Öztaş, Kırıkkale'de 7/24 hizmet veren bir kurum olduklarını ve teknik personel ile günün her saatinde hizmet verdiklerini söyledi. Türk Telekom'un işleyişi hakkında bilgiler veren Öztaş, "Kırıkkale'de iletişim ağında çağın getirmiş olduğu fiber iletişimi yüzde 40'lar seviyesinde alt yapısını oluşturduk. Hedefimiz, bu yıl içerisinde yüzde 70-80'lere çıkmak. Kırıkkale ve tüm ilçelere ulaştırılan Fiber Optik altyapı ile bu hizmeti istenilen her yerde verebilecek seviyededir. Kırıkkale genelinde bu hizmetten 65 bin abonemiz hizmet almaktadır" dedi.

Öztaş, haberleşmenin seri şekilde zaman kaybına sebebiyet vermeden vatandaşılar tarafından kullanılabilmesi için belediyelerin oturma ruhsatı vermede Telekom onayının da istenilmesi gerektiğine dikkati çekti. Öztaş, kendilerine hizmet için müracaat eden Telekom alt yapısı olmayan şu anda 180 bina tespit ettiklerini belirtirken, "Altyapısı olmayan binalara internet verebilme sansımız yok. Bu durumda 2-3 ay bekleyen abonelerimiz var. Oturma aşamasına gelmemiş binalar, bunlara dahil değil" dedi.

Bina içerisindeki eksikliklerin Müteahhit tarafından tamamlanmasına dikkati çeken Öztaş, "Sonradan yapılacak çalışmalar ile zaman kaybı ile vatandaşın internet kullanma özgürlüğünü kısıtlamış oluyoruz. Bu durumda Belediyelerin oturum ruhsatı verirken Telekom onayının önemi ortaya çıkmış oluyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!