Okulda 'Değerler Eğitimi' Projesi

Güncelleme Tarihi:

Okulda Değerler Eğitimi Projesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 10:52

Okulda 'Değerler Eğitimi' Projesi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'nin Bahşılı ilçesi Şehit Yusuf Alsancak Orta Okulu ve İmam Hatip Orta Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği 'değerler eğitimi' projesi kapsamında çalışkanlık temalı eğitim verildi.

Ortaklaşa kullanılan okul çok amaçlı salonunda düzenlenen, çalışkanlık temasını ise İlçede oturan 24 yaşından sonra gözlerinden olan engelli Bekir Akdeniz “Çalışkanlık konusunu iyi anlamanız gerekir, eğer ben içime kapanıp, hayata küsüp yaşamımdaki mücadelemde tembellik etseydim o zaman benim insanların mücadelesini, çalışması gerektiğini sizlere anlatamazdım. gençler bir kere insan hayal kurmalıdır, yaşamında, okulunda, gençliğinde yani hayatının her sefasında bir hedefi, bir hayali olmalıdır yoksa başarılı olması mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Akdeniz, okumanın insanın hayallerini gerçekleştirmesinde yüzde yüz bir hedef olduğunu belirtirken, "Sizlerde çok çalışıp, halinize şükredip hedeflerinizi gerçekleştirmek için çok çalışmalısınız. Bakın bir aileniz var, Hayatta mesut ve sağlıklı olarak okulunuza devam ediyorsunuz ama birde Suriyeli, Halep'li çocuklara bakın ne durumdalar onları gözünüzün önüne getirip hem vicdanlı hem de halinize şükretmesini bilin. Engelli insanlara yardımcı olun. Onlarla empati kurun, onlara yaklaşın sohbet edin, onları dışlamayın. Onlarla yaşamasını öğrenin çünkü engel yoktur. Engellenen vardır. Her insan bir engelli adayıdır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!