'Öğrenciler AB'yi öğreniyor' projesinde öğrencilere ödül

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler AByi öğreniyor projesinde öğrencilere ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 09:49

'Öğrenciler AB'yi öğreniyor' projesinde öğrencilere ödül

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- 'ÖĞRENCİLER AB'yi Öğreniyor' projesi kapsamında 'Bana AB'yi Anlat' slogan, resim ve kısa öykü yarışması, 'AB'yi Öğreniyorum' bilgi yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Proje, Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlükleri Ar-Ge Birimleri tarafından hayata geçirildi. Öğrencilerin 'AB'yi Öğreniyor: Ortak Değerler, Temel Haklar ve Politikalar Teknik Destek Projesi Türkiye' kapsamında 10-18 yaş aralığı öğrencilerin AB değerleri, politikaları ve temel haklara yönelik uygulamaları konusunda yüksek düzeyde bilgi sahibi olmaları amaçlandı. Kırıkkale Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen ödül törenine Vali Dr. M.İlker Haktankaçmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Adnan Şener, 'Öğrenciler AB'yi öğreniyor' projesinin il koordinatörü M. Can Hiçyılmaz, dereceye giren öğrenciler, danışman öğretmenleri ve okul müdürleri katıldı.

Vali Haktankaçmaz yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek yaptığı konuşmada, "Aldığınız bu ödülün maddi değerinden ziyade manevi değeri onunda ötesinde yapılan bir işin takdir edilmesi çok önemlidir. Tabi ki bir yarışmada dereceye girmek güzel bir şey. Bu yeteneğinizi geliştirebilmek de önemli. Yapacağınız işi her zaman en iyisini yapmaya gayret gösterin. Eğer yapıyorsanız dereceye girecek işler yapın. “Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır’ sözü benim için çok önemli ve doğru bir sözdür. Herkes kabiliyetinin yettiği yere kadar yapar ama önemli olan birinci sınıf iş çıkarmak için uğraşmak, çaba göstermek. Dolayısıyla herkesin böyle davrandığı bir Türkiye'nin nerelere geleceğini düşünün. Tabi ülkemizin geleceği sizlerin elinde olacak. Yarın sizlerin arasından, Valiler, Milli Eğitim Müdürleri, okul müdürleri gibi değişik kademelerde insanlar çıkacak. Ben bu vesileyle sizleri, öğretmenlerinizi, idarecileri ve velileri tebrik ediyorum" dedi.

Kırıkkale'de düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik eden Vali M. İlker Haktankaçmaz, birinci öğrencilere laptop ikinci öğrencilere bisiklet, üçüncü öğrencilere satranç takımı, öğrencilerin yarışma danışman öğretmenlerine dolma kalem ve okul müdürlerine makamları için duvar saati hediye edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!