Kırıkkale Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Üniversitesinde Bahar Şenlikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 10:30

Kırıkkale Üniversitesi'nde Bahar Şenlikleri

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi'nde 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının sonuna yaklaşılması ile birlikte bahar şenlikleri düzenlendi. Rektörlük önünde düzenlenen etkinlikler kapsamında halk oyunları ekiplerinin gösterileri büyük beğeni topladı.
Etkinliğe Vali Yardımcı Mehmet Ünal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, dekanlar, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Rektör Yıldız, "Üniversitemizde bahar şenlikleri geleneksel hale gelmiştir Baharın dirilişinin sembolüdür. Bahar insanlık tarihi ve bir çok alanda da kutlanan bir mevsimdir. Eğitim yılının başından bu yana öğrencilerimiz yoğun bir ders yılı geçirmektedirler. Bu bahar etkinliği sayesinde öğrencilerimiz de yeniden bir canlanma olacaktır, ülkemizin içerisinde bulunduğu durumdan dolayı müzikli eğlenceler yapmayacağız. Şenliklerimiz, şiir dinletileri, tiyatro gösterileri, spor etkinlikleri ve söyleşilerle bir hafta boyunca devam edecektir" dedi.
Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Uca ise konuşmasında, "Ülkemizin gündemi, maalesef şehitlerimizin haberleri, huzur, güvenlik ve barış temasıyla Türkiye'mizin doğusunda görev yapan asker ve polis ağabeylerimizin kahramanlıkları ile doludur. Bu sebeptendir ki üniversite gençliği olarak baharın gelişini kutlayacağız. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü göstermek adına yüzümüzden o gülüşümüzü alamayacaklar. Birlik ve beraberlik içerisinde Kırıkkale Üniversitesi gençliği olarak bize yakışan, bir şekilde bahar etkinliklerini tamamlayacağız" diye konuştu.
Program kapsamında halk oyunları gösterisi ile birlikte rektörlük önünde başlayan Bahar yürüyüşü., Meslek Yüksek Okulu önünde son buldu. Burada geleneksel Türk sanatları sergisi ve stantların gezilmesi ile etkinlikler de başlamış oldu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!