Kırıkkale Çocuk Evlerinde kalan çocuklara münazara yarışması

Güncelleme Tarihi:

Kırıkkale Çocuk Evlerinde kalan çocuklara münazara yarışması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 17:46

Kırıkkale Çocuk Evlerinde kalan çocuklara münazara yarışması

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)-KIRIKKALE Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri’nde kalan çocukların öz güven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilmek ve empati kurma becerilerini geliştirmek amacıyla Münazara Yarışması düzenlendi.
Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Katrancı, İl Milli Eğitim Müdürlü Şube Müdürü Gülnihan Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden Gülhanım Gül’ün jüri üyeliğini yaptığı Münazara Yarışmasında "Demir" ve "Ateş" grupları karşı karşıya geldi. Yarışmada, “Medyada Çocuğa Şiddetin Sıklıkla Gösterilmesi Olumlu mudur? Olumlu değil midir?” konusu tartışıldı. Birinci olan takım Demir Grubu Konya’ya gitmeye hak kazandı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Uğurlu, Sevgi Evleri Derneği Başkanı Mediha Kuşdemir ile il müdür yardımcıları, kuruluş müdürleri ve korunma ve bakım altından bulunan çocukların katılımı ile düzenlenen programda Aile ve Sosyal Politikalar  İl Müdür Yardımcısı Yakup Yeşilırmak bir konuşma yaptı. Yeşilırmak, münazaranın insanın toplum içinde kendini ifade edebilmesine, fikirlerini rahatça dile getirebilmesine olanak sağladığını belirterek, bunları ifade ederken karşıt görüşlere de saygılı olunması gerektiği üzerinde durdu.
Münazara yarışmasında kazanan ve mağlup olan yarışmacılara il müdürlüğü tarafından çeşitli hediyeler ve katılım sertifikaları verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!