Engelli Emirhan, bin kitapla yılın sıra dışı okuru seçildi

Güncelleme Tarihi:

Engelli Emirhan, bin kitapla yılın sıra dışı okuru seçildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 11:23

Engelli Emirhan, bin kitapla yılın sıra dışı okuru seçildi

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- 53. Kütüphaneler Haftası Kırıkkale İl Kütüphanesi'nde düzenlenen etkinlikle kutlanmaya başlandı. Etkinliklerde, öğrenciler tarafından sunulan gösteriler büyük ilgi görürken, Bedensel Engelli Emirhan Tolubilek (12) 1 yılda bin kitap okuyarak yılın sıra dışı okuru seçildi. Emirhan, Vali Haktankaçmaz tarafından ödüllendirildi.

Okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştiren Kütüphaneler, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de '53. Kütüphaneler Haftası'nı düzenlenen etkinliklerle kutlamaya başladı. Etkinlikte; bedensel engeline rağmen 1 yılda bin kitap okuyan Emirhan Tolubilek, “Yılın Sıra Dışı Okuyucusuö seçildi. Kütüphane Müdiresi Zeliha Atay, "Her yıl Mart ayının son haftasında kütüphanelerin ve kitapların öneminin anlatılması, kütüphaneciliğin kamuoyuna duyurulması amacıyla Kütüphane Haftası kutlanmaktadır. 53. Kütüphane Haftası teması 'Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler' belirlenmiştir. İnternet dünyasına erişimin kolaylaşması teknolojik açıdan önemli bir gelişme olarak görülürken diğer bir yandan bu gelişim; bireylerin sosyal hayatlarında geçirmeleri gereken sürenin çok büyük bir çoğunluğunu internette geçirmelerine neden olmaktadır" dedi.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz ise raflarda bulunan kitapların okunması ve araştırılması gerektiğini belirtti. Haktankaçmaz, bilgi hazinesi olan ve olduğu yerde duran kitabın kimseye fayda sağlamayacağını belirtirken, "Uzun yıllardır ben de kitap okurum. Kitap okuma alışkanlığımda her zaman kendime Cemil Meriç'i örnek aldım. Çünkü Cemil Meriç, gözündeki görme engeline karşın kitap okuma alışkanlığından hiçbir zaman vazgeçmemiştir" dedi.

Daha sonra Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden orotoryo gösterisi yapıldı. Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin gösterisinden sonra şiirlerin okundu, 2016 yılı içinde en çok ödünç kitap okuyuculara takdir belgeleri ve ödülleri verildi. Zübeyde Hanım Anaokulu minikleri tarafından 'Kitaplaşan Oyuncaklar Projesi' gösterisi yapılarak etkinlik sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!