Çiftçilere arı kovanı dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere arı kovanı dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2016 10:56

Çiftçilere arı kovanı dağıtıldı

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE'de arıcılığın desteklenmesi ve geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdare Destekli olarak İl Müdürlüğü ile Kırıkkale İli Arı Yetiştiricileri Birliği vasıtasıyla 'Polen Tuzaklı Arı Kovanı' projesi kapsamında arı kovanı dağıtım yapıldı
Projenin dağıtım töreni İl Müdürlüğü bahçesinde Kırıkkale Vali Vekili Abdullah Aslaner, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Defterdar Veysi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Orman İşletme Müdürü Zafer Sarılı, Meteoroloji Müdürü Nazım Kul, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Zafer Yorulmaz, teknik personeller ve arı kovanı desteğinden faydalanan üreticilerin katılımıyla yapıldı.
Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale'nin arı yetiştiriciliği için önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu kapsamda Halk Eğitim Müdürlükleri vasıtasıyla merkez ve ilçelerde arı yetiştiriciliği kursları, arı yetiştiricileri birliği vasıtasıyla da Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinin katılımıyla arıcılık konferansı düzenlediklerini söyledi. Ayrıca bakanlık olarak 2015 yılında Arıcılık Kayıt Sistemine kayıtlı 176 arıcıya 131 bin 760 TL destek verildiğini, arıcılığı teşvik etmek ve Kırıkkale balını tanıtmak amacıyla geçen yıl '1. Sulakyurt Koruköy Bal Festivali'ni de düzenlediklerini söyledi.
Kırıkkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Zafer Yorulmaz ise yaptığı konuşmada, Kırıkkale'de birliklerinin 342 üyesi olduğunu ve birlik üyelerinin toplamda 15 bin kovanı bulunduğunu belirterek, projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Kırıkkale Valiliğine, İl Özel İdaresine ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti. Orman İşletme Müdürlüğü desteği ile ORKÖY destekleri kapsamında 200 bin TL bütçeli 16 üyeye 30'ar kovanlık arıcılık projesi uyguladıklarını belirten Yorulmaz, Dinek Dağı eteklerinde bal ormanı yapma çalışmalarını da yürüttüklerini açıkladı.
İl Özel İdare desteğiyle uygulanan projeyle her arıcıya 7 şer polen tuzaklı arı kovanı olmak üzere 176 arıcıya toplamda bin 232 kovan teslim edildi. Projeye İl Özel İdaresi 50 bin TL destek verirken, yetiştiricilerin de kovan başı 40 TL katkı sağladığı kaydedildi. Konuşmaların ard

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!