Bağımlı olma, sosyal ol

Güncelleme Tarihi:

Bağımlı olma, sosyal ol
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2016 12:09

Bağımlı olma, sosyal ol

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KIRIKKALE Üniversitesi Matematik ve Oyun Topluluğu (MATO) tarafından başlatılan 'Bağımlı Olma, Sosyal Ol' projesi ulusal ve uluslararası alanda büyük ilgi gördü.
Gelişen teknolojiyle birlikte oluşan bağımlılıkların önüne geçmeyi amaçlayan proje Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu'nun da dikkatini çekti ve proje ekibi Başbakanlığa davet edildi. Proje sorumlusu ve Matematik ve Oyun Topluluğu danışmanı Öğretim Görevlisi Dr. Müzeyyen Özhavzalı ve topluluk öğrencileri Başdanışman Prof. Dr. Serpil Bulut tarafından kabul edildi.
Çocuk ve gençler arasında yaygınlaşan ve bağımlılığa doğru giden internet oyunları, sosyal medya bağımlılığı ve internetin yanlış kullanımının büyük bir sorun oluşturmaya başladığını dile getiren Topluluk Danışmanı Özhavzalı “Bağımlılığın arttığı, aile içi iletişim ve sosyal yaşantının olumsuz etkilendiği bir dünyada hala çok fazla önlem alınamadığının farkındaydık. Bilgisayar çağındayız ve yasaklayamayız. Ama yerine göre kullanabilir ve " farkındalık" yaratarak bilinçli bir toplum ve gençlik yaratabiliriz. O yüzden bu projeyi yapmak istediklerinde öğrencilerimin yanında oldum ve onlarla gurur duyuyorum. Bu projeyi yaygınlaştırmak adına çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğizö diye konuştu. Proje koordinatörü Furkan Doğan kapsamlı bir bilgi verdi ve yapılan çalışmalardan bahsetti.
Projeyi büyük bir dikkatle dinleyen ve çalışmaların çok önemli ve hassas bir konu üzerine odaklandığını ifade eden Başdanışman Prof. Dr. Serpil Bulut; “Eğitmenlerin bağımlılık yaşayan ve bundan kurtulan gençlerden oluşması çalışmanın etkisini artırmaktadır ve proje bu yönüyle bir farklılığa sahiptir. Başbakanlık olarak Türkiye çapında yaygınlaşması için destek vermeye hazırız. Bu proje Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alacaktır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!