

Kilis’te, yaya geçitlerine 'kırmızı çizgi' uygulaması
Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA) - KİLİS'te, 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' uygulaması kapsamında şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.
Kilis Valisi Recep Soytürk, yaya önceliğine verilen önemi vurgulamak amacıyla yaya geçitlerindeki beyaz şeritlerden birini kırmızı renge boyadı. Vali Soytürk, sürücülerin yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesini gerektiğini belirterek, "Bu projeyi ne kadar çok yaygınlaştırabilirsek o kadar çok insanımız yaşayacaktır. Bütün vatandaşlar yayaların öncelikli bölgelerine geldiği zaman araçlarımız dursunlar. Böylece bizim kardeşlerimiz, annelerimiz, ablalarımız ölmesin. İnşallah bundan sonra sıfır ölüm ve yaralanma olur. Onun için bizler bugün buradayız." dedi.
FOTOĞRAFLI
Kilis haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Kilis ilinden Kilis’te, yaya geçitlerine 'kırmızı çizgi' uygulaması hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 30 Mart 2021 tarihinde saat 14 24’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça Kilis’te, yaya geçitlerine 'kırmızı çizgi' uygulaması haberi güncellenecektir.