Kilis’te Kelle Paça Geleneği Sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kilis’te Kelle Paça Geleneği Sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2015 11:22

KİLİS’TE, VATANDAŞLAR SABAH VE AKŞAMLARI KELLE PAÇA İÇME GELENEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR.

Kilis’te, vatandaşlar sabah ve akşamları kelle paça içme geleneğini sürdürüyor.
Kilis ve yöresinde geçmişi yüz yıllara dayanan kelle paça çorbası içme geleneği sürerken, 40 yıldır kelle paça yaparak, satan Ahmet Acembaba, yaklaşık bir asırdır bu işi yaptıklarını ifade etti. Baba mesleği olduğunu belirten Acembaba, “Babam da 40 yılı aşkın bir süre kelle paça üreterek sattı. Bende 40 yıldır bu işi yapıyorum. Kilis’te, özellikle sabah ve akşamları kelle paça içiyorlar. Kelle paça gerçekten çok lezzetli ve sağlık açısından da faydalıdır. Kelleler kaynatıldıktan sonra siyah etinden ve kendi suyundan yapılıyor. Özel sarımsaklı ve sarımsaksız sosu konularak acı biber ve baharat eklendikten sonra servis ediliyor. Babam bana, bende oğluma bu mesleği öğrettim. Eskiden kelle paça tüketenlerin sayısı daha fazaydı. Gün geçtikçe kelle paça içenlerin sayısında düşüş var” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!