Kilis’te, 5 Bin 352 Engelli Var

Güncelleme Tarihi:

Kilis’te, 5 Bin 352 Engelli Var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 09:25

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ MAHMUT KAÇARLAR, KİLİS’TE, 5 BİN 352 ENGELLİ BULUNDUĞUNU, BİN 651 AĞIR ENGELLİYE BAKICI ÜCRETİ ÖDENDİĞİNİ SÖYLEDİ.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, Kilis’te, 5 bin 352 engelli bulunduğunu, bin 651 ağır engelliye bakıcı ücreti ödendiğini söyledi.
İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak toplumun tüm kesimlerinin engellilerin sorunlarına karşı duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Kilis’te, 5 bin 352 engelli olduğunu belirten Kaçarlar, açıklamasında “Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyen bin 651 ağır engellinin bakıcılarına ‘Bakım Ücreti’ bağlandı. ilimizdeki Hacı Salih ve Mine Engelsiz Yaşam Merkezinde 49 engelli vatandaşımıza yatılı bakım hizmeti veriliyor.Ekrem Çetin İş Okulu’nda da 38 engelli öğrenciye lise eğitimi veriliyor. Engelli erişiminin sağlanması için ülke çapında bir çalışma başladı. Bu bağlamda; Kilis’te de kaldırımların hissedilir yüzeyli hale getirildiği, toplu taşım araçlarının erişilebilirliğinin sağlandığını, kamu ve özel hizmet binalarının erişilebilirliği ile ilgili çalışmaların devam ediyor“ ifadelerine yer verdi. İl Müdürü Mahmut Kaçarlar, “Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacına dönük çalışmaların yapılması gereken bir gün olarak duyurmuş ve bu günü ‘Uluslararası Engelliler Günü’ olarak kabul etmiştir. Doğuştan ya da sonradan, hastalık veya kazalar sonucu; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerindeki kayıplar nedeniyle normal hayatlarını yaşamakta güçlük çeken, hayatlarının kalanını engelli olarak geçirmek durumunda kalan bireylerin, hak ve temel özgürlüklerden tam ve eşit şekilde yararlanmalarını, topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak, devletimizin ve idarecilerimizin olduğu kadar, tüm toplumun da, görev ve sorumluluğundadır. Bu noktada devletimiz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde kurulan Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü eliyle; bedensel, zihinsel, sosyal ya da ekonomik şartları nedeniyle özel ihtiyaçları bulunan vatandaşlarımızın yanında yer almaktadır. Fakat engelli fertlerin karşılaştığı sorunlar yalnızca devlet eliyle çözülmesi mümkün değildir. Toplumun her ferdi, engellilerin hayatlarını her anlamda kolaylaştıracak ortak bir akılla hareket etmelidir. Yardımlaşma duygusu en üst seviyede olan milletimizin; bu yöne biraz daha empatiyle yaklaşarak, engelli bireylerin talepleri henüz oluşmadan, ‘her sağlıklı insan bir engelli adayıdır’ bilinciyle hareket etmesi, şüphesiz engelli bireylerin sorunlarını en aza indirecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine en derin saygılarımı sunarken, tüm engellilerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, sağlıklı günler dilerim” ifadelerine yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!