Kamp dışındaki Suriyeli ailelere "Nakit Kart" dağıtılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kamp dışındaki Suriyeli ailelere Nakit Kart dağıtılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2015 12:28

- Kilis'te kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde barınan sığınmacılar, dağıtılan kartlarla kent merkezindeki bazı marketlerden alışveriş yapabilme imkanına kavuştu - Kilis Vali Yardımcısı Akhan: "Suriyeliler, aylık 40 lira yüklenen kartlarla anlaşmalı alışveriş merkezlerinden ihtiyaçlarını giderebilecek"

Haberin Devamı

KİLİS (AA) - İZZET MAZI - Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan Suriyeli sığınmacılara, aylık 40 lira yüklenen "Nakit Kart" dağıtımına başlandı.

Altın Hilal Hareketi Derneği öncülüğünde hayata geçirilen proje kapsamında Alman yardım kuruluşu Welt Hunger Hilfe tarafından bin 500 Suriyeli aileye nakit kart veriliyor. Kamp dışında yaşayan sığınmacılar, aylık 40 lira yüklenen kartlarla anlaşmalı alışveriş merkezlerinden ihtiyaçlarını giderebilecek.

Kilis Vali Yardımcısı Ulaş Akhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce çadır ve konteyner kentlerde başarılı şekilde uygulanan sistemin, şehir merkezinde barınan Suriyeli aileler için de hayata geçirildiğini söyledi.

Türkiye'nin yaklaşık 1 milyon 600 bin Suriyeli misafire ev sahipliği yaptığını anımsatan Akhan, Kilis'te kiraladıkları evlerde ve konteyner kentlerde yaklaşık 90 bin sığınmacının bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Kamplarda barınan ailelerin her türlü ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını ancak kamp dışında barınanların özellikle gıda ve çeşitli temel ihtiyaçlarını karşılama konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığına işaret eden Akhan, şöyle konuştu:

"Çadır ve konteyner kentlerde barınan Suriyelilere sıcak yemek hizmeti yerine kendi yemeklerini pişirmeleri için AFAD kartları dağıtıldı. Sığınmacılar kamplarda kurulan marketlerden alışveriş yaparak gıda ihtiyaçlarını karşıladılar. Bu program başarılı olduğu için aynı projeyi şehir merkezinde de hayata geçirdik. Şehrin çeşitli yerlerinde en fazla yardıma muhtaç olduğu tespit edilen bin 500 aileye kartlarını teslim etmeye başladık. Suriyeliler, aylık 40 lira yüklenen kartlarla anlaşmalı alışveriş merkezlerinden ihtiyaçlarını giderebilecek."

- "Yeni yol haritası çıkaracağız"

Alman yardım kuruluşunun temsilcisi Julia Wisnievski de Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve Altın Hilal Hareketi Derneği tarafından tespit edilen bin 500 aileye nakit kart dağıtmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kendilerine verilen bu fırsattan dolayı Türk devletine teşekkür eden Wisnievski, projenin işleyişini yakından takip edeceklerini ve ona göre yeni yol haritası çıkaracaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Suriyeli Hamza Hannan ise dağıtılan kartlar sayesinde ihtiyaçlarını daha düzenli şekilde karşılayacaklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!