7 Aralık Üniversitesi Green Metrics Sıralamasında 7. Oldu

Güncelleme Tarihi:

7 Aralık Üniversitesi Green Metrics Sıralamasında 7. Oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2016 15:31

UI GREEN METRİC WORLD UNİVERSİTY RANKİNG 2015 YEŞİL ÖLÇÜM DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASI SONUÇLARINA GÖRE 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 7’NCİ, DÜNYA ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA İSE 341 OLDU

UI Green Metric World University Ranking 2015 Yeşil Ölçüm Dünya Üniversiteleri sıralaması sonuçlarına göre 7 Aralık Üniversitesi Türkiye üniversiteleri arasında 7’nci, dünya üniversiteleri arasında ise 341 oldu.
Endonezya Üniversitesi (UI), dünyadaki tüm üniversitelerde, yeşil yerleşke ve sürdürülebilirlik politikalarını göz önünde bulundurarak hazırladığı UI Green Metric World University Ranking 2015 Yeşil Ölçüm Dünya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarını açıkladı. Altyapı, enerji ve iklim değişikliği, atıklar, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi alanlarda yapılan değerlendirmede yükseköğretim kurumları aldıkları puanlara göre sıralandı. Çevreye duyarlılık konusunda dünyadaki üniversitelerin değerlendirildiği platformda 7 Aralık Üniversitesi Türkiye üniversiteleri arasında 7’nci, dünya üniversiteleri arasında ise 341. oldu.
Konu ile ilgili açıklama yapan 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, “Üniversitemizin böyle bir başarıya imza atması gurur verici bir durumdur. Üniversite olarak “yeşil kampüs projesi” adı altında yürüttüğümüz tüm çalışmalarda çevreye duyarlı bir üniversite olmaya gayret ettik. Bulunduğumuz bölgenin iklim ve su şartları da göz önüne alındığında KYÜ, yeşil alan miktarı bakımından da örnek bir üniversitedir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!