Yahyalı'da Çanakkale müzesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yahyalıda Çanakkale müzesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 09:18

Yahyalı'da Çanakkale müzesi açıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi ve Yahyalı Belediyesi işbirliği ile Genç KAYMEK tarafından Yahyalı'da 18 Mart Çanakkale Müzesi açıldı.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101'inci yılönümünü kutlama etkinlikleri kapsamında, Yahyalı Kadın Gelişim ve Gençlik Merkezi'nde kurulan müze törenle açıldı. Açılış törenine Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Belediye Başkanı Esat Öztürk, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Cemal Ersin Çakır, İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Kafalı, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, müzenin ilçede açılmasına katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, "Ülkemizin kurtuluşu için 101 yıl önce 252 bin şehit verdik. Bugün hala şehit vermeye devam ediyoruz. Gelecekte ülkemiz için gerekirse yine devam edeceğiz. Her birimiz bu memleket için, bu vatan için, ülkemiz için şehit olmaya hazır olduğumuzu bütün dünyaya o zaman da haykırıyorduk, şimdide haykırıyoruz" dedi.
Belediye Başkanı Esat Öztürk de, Çanakkale ruhunun, kundaktaki bebekten, 80 yaşındaki büyüğe kadar hiç kimseden çıkmayacağını söyledi. Başkan Öztürk, şöyle dedi:
"Çanakkale demek; 8 yaşındaki Gelibolulu Kerim'in, 10 yaşındaki Çamlı Mehmet'in, 13 yaşındaki Binbaşı Lütfi Beyin oğlu Emrullah'ın, 15 yaşındaki Lapsekili Ahmet'in, 18 yaşındaki Sorgunlu Kınalı Hasan'ın, 27 yaşındaki Ezineli Yahya Çavuş'un, 60 yaşındaki Erzincanlı Oğuz Amca'nın destanı demek. Çanakkale; derelerden su yerine kan aktığı, bir metrekareye 6 bin merminin düştüğü, eşi görülmemiş bir kan ve can pazarı, dünyada hakkında 2 binden fazla kitap yazılan tek savaşın adı demek. Çanakkale; şeref, gayret, cesaret, azim, kenetlenmek, bir hilal uğruna okullarını bırakıp cepheye koşanların destanı, demektir. Dönemedikleri için 1915 yılında İstanbul Üniversitesi, Galatasaray Lisesi, Edirne Lisesi, Konya, Yozgat, Kayseri Liseleri mezun veremedi. Çünkü o vatan evlatları, vatanları için sınava girdiler, şehadet şerbeti içerek."
Müze, Perşembe gününe kadar ziyarete açık olacak. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!