Yağma sanıklarına bayıltan ceza

Güncelleme Tarihi:

Yağma sanıklarına bayıltan ceza
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 14:36

Yağma sanıklarına bayıltan ceza

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ / KAYSERİ (DHA) - KAYSERİ'de 16 yaşındaki G.Ç.'yi telefonla taciz ettiği ve kandırarak altınlarını aldığını iddia ettikleri akrabaları 40 yaşındaki Ü.A.'nın evine girerek zorla senet imzalatmaktan yargılanan 2'si kadın 5 sanığa 12.5'ar yıl hapis cezası verildi. Kararı duyan nişanlı kadının annesi Şerife Çınar baygınlık geçirdi.
Olay, 30 Eylül 2015’te Melikgazi İlçesine bağlı Tınaztepe Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre nişanlı G.Ç.’yi telefonla taciz eden ve altınlarını alan Ü.A.’nın evine giden Şerife Çınar (46), Murat Çınar (25), Mehmet Çınar (23), Rabiya Karaboya (21) ve Alkım Balaban (25), Ü.A.'ya zorla 10 bin TL'lik senet imzalattı. Ü.A.'nın şikâyeti üzerine yakalanan şüpheliler mahkemece tutuklandı. 
Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanıklar Şerife Çınar, Rabiya Karaboya, Mehmet Çınar, Alkın Balaban, Murat Çınar ve avukatları hazır bulunurken, mağdur Ü.A. duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanıklardan Şerife Çınar,  yaptığı savunma da 16 yaşındaki kızı G.Ç.'yi akrabaları olan 43 yaşındaki 3 çocuk babası mağdur Ü.A.'nın taciz ettiğini, nişanlı olan kızını kandırarak 10 bin TL değerinde altınlarını aldığını söyledi. Şerife Çınar bunun üzerine Ü.A.'nın evine gittiklerini belirterek, "Kızımın namusu korumak için o eve gittim. Olaydan sonra evim darmaduman oldu, hayatım mahvoldu" dedi.
12 YIL 6'ŞAR AY
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanıkların hepsinin fikir birliği içerisinde işledikleri suçları sabit bularak 5 sanığa 'nitelikli yağma' suçundan ayrı ayrı 9 yıl 2 ay, 'hürriyeti yoksun kılma' suçundan ise ayrı ayrı 3 yıl 4 ay olmak üzere 12 yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.
Karar sonrası 46 yaşındaki kadın sanık Şerife Çınar duruşma salonunda bayılarak yere yığıldı. Mahkeme salonuna çağrılan 112 ekipleri sanığa ilk müdahaleyi duruşma salonunda yaptı. Daha sonra sakinleştirici iğne yapılan sanık, jandarma ekiplerine teslim edildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!