Vali Kamçı, sel felaketinin yaşadığı Yeşilhisar’da

Güncelleme Tarihi:

Vali Kamçı, sel felaketinin yaşadığı Yeşilhisar’da
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 17:40

Vali Kamçı, sel felaketinin yaşadığı Yeşilhisar’da

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ Valisi Süleyman Kamçı, Ramazan Bayramının üçüncü günü yağan etkili sağanak yağmur nedeniyle oluşan sel felaketinde zarar gören Yeşilhisar ilçesinde incelemelerde bulundu. Vali Kamçı, selde hayatını kaybeden Bayram Soyak’ın ailesine de taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Süleyman Kamçı’nın selden etkilenen Yeşilhisar ilçesindeki incelemesine Kaymakam Mustafa Gözlet ve Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz’in yanı sıra Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Atsız ile diğer ilgililer eşlik etti. İlk olarak sel felaketinde hayatını kaybeden Bayram Soyak’ın cenaze evine giden Vali Kamçı, burada hayatını kaybeden Bayram Soyak’ın babası Hacı Emin annesi Dürdane Soyak’a başsağlığı diledi. Vali Kamçı, Bayram Soyak’ın  1 yaşındaki çocuğu Emin Eren Soyak ile yakından ilgilendi. Kamçı, taziye ziyaretinde sel, deprem ve yangın gibi doğal afetlerde ölen kişilerinde şehit statüsünde olduğunu ifade ederek, hayatını kaybeden Bayram Soyak’ın da şehit mertebesinde olduğuna inandığını belirtti. Devlet olarak hayatını kaybeden çobanın eşi Sibel Soyak ve çocuğunun maddi ve manevi her zaman yanında olacaklarını vurgulayan Vali Kamçı, vefat eden Bayram Soyak’a Allah’tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı ve sabır diledi.

Selden en çok etkilenen ilçe merkezinde çalışmaları inceleyen Vali Kamçı, geçmiş olsun dileklerini ileterek bir süre sohbet ettiği vatandaşlara, devletin ilgili kurumlarının afetin yaşandığı andan itibaren halkın yanında olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi. Yeşilhisarlı vatandaşlarla bir araya gelen Vali Kamçı, kahvehanede çay içti, sel olayını vatandaşların ağzından dinleyerek eksikliklerin en kısa sürede giderileceğiniz belirtti. Sel olayının meydana geldiği andan itibaren ilçedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini, ilk etapta aynı gün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin ilçeye yönlendirildiğini, DSİ’ye ait iş makinelerinin de derhal ilçeye sevk edilerek kuşaklama ve temizlik çalışmaları yürüttüğünü kaydeden Kamçı, “Hiç kimse böyle bir olayla karşılaşmak istemez. Uzun yıllar ortalamasının çok üzerinde bir sağanak yağışla karşılaştık. Ama bizler devlet olarak sizlerin yanındayız. Hasar tespit çalışmaları sonucuna göre yapılması gereken ne varsa yapılacaktır. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, bölge ve il müdürlerimiz her zaman sizlerin yanında. Allah tekrarını yaşatmasın” diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!