Vali Düzgün'den duygusal veda

Güncelleme Tarihi:

Vali Düzgünden duygusal veda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 08:28

Vali Düzgün'den duygusal veda

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – BAKANLAR Kurulu Kararı ile Merkez Valiliğine atanan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, onuruna verilen veda yemeğinde Kayseri halkına teşekkür etti.

Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Vali Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve eşi Nermin Yalçın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve eşi İkbal Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgerneral Aydoğan Aydın, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Cemal Akyıldız, 25. Dönem Milletvekilleri Kemal Tekden ve Havva Talay Çalış, 20. Dönem Kayseri Milletvekili İbrahim Yılmaz, 19. Dönem Kayseri Milletvekili Şaban Bayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, Adalet Komisyonu Başkanı Dursun Büyükbaş, Üniversite rektörleri, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, meslek ve odaların yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

İftar öncesi konuşan Vali Orhan Düzgün, ''20 yılı aşkın süredir yürüttüğüm kamu görevinde olabildiğince görevimin hakkını vermeye ve kul hakkı yememeye gayret ettim. Muhatap olduğum yüz binlerce kitle karşısında irademle olmamakla beraber, hakkını ve hukukunu gözetemediğim ve hakkını ihlal etmiş olduğum kişiler olabilir. Aranızda istemeden de olsa bu hukuka riayet etmediğim kişiler varsa hakkını helal etsin” dedi. 

Ayrılıkların üzücü, ancak mesleğin doğasında olduğunu söyleyen Vali Düzgün, “Valilik görevine atanmak ne kadar doğal ise, bu görevden ayrılmak da o kadar doğal. Meslek hayatım boyunca bu onurlu görevi tevdi eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

Gecede Vali Orhan Düzgün’ün eşi Gül Düzgün tarafından kaleme alınan bir şiir seslendirildi. Tüm Kayseri adına söz almak istediğini belirten ve duygularını ifade etmek isteyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, Vali Düzgün’e Kayseri’ye kattığı değerlerden dolayı teşekkür ederek, ''Bilirsiniz devletin soğuk yüzü hep valilerde görünürdü, hamdolsun son senelerde böyle bir durumdan kurtulduk. Asık suratlı, halka yukarıdan bakan valilerimiz son senelerde azaldı hatta Orhan Düzgün Valimizle bu durum tam tersine döndü. Yüzünden gülümsemeyi hiç eksik etmeyen ve halkla iç içe olan bir valimiz. Sanayici ile sanayici olan, turizmcilerle Kayseri’nin tanıtımını yapan, dolayısıyla Kayserili olmayan ama Kayseri aşığı bir Vali ile çalıştık. Ben kendisine yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum, kendisini daha güzel makamlarda görmek üzere yolunun, bahtının açık olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.

Vali Düzgün için hazırlanmış olan “Kayseri Sizi Hiç Unutmayacak” başlıklı slayt gösterisinde de, Vali Düzgün’ün Kayseri Valiliği görevi süresince geçirmiş olduğu anlardan bazı kesitler davetlilerle paylaşıldı. Veda yemeğinin sonunda Vali Düzgün ve eşi Gül Düzgün, misafirlerle tek tek vedalaştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!