Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 16:15

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, İLK YARDIM KONUSUNDA ÖĞRENCİLERİN GÖRSEL OLARAK EĞİTİLMESİ AMACI İLE SAĞLIK SOHBETLERİ İSİMLİ SÖYLEŞİ İLE ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI İLK YARDIM KONUSUNUN ANLATILDIĞINI SÖYLEDİ.

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilk yardım konusunda öğrencilerin görsel olarak eğitilmesi amacı ile SAĞLIK SOHBETLERİ isimli söyleşi ile öğrencilere uygulamalı ilk yardım konusunun anlatıldığını söyledi.
Melikgazi Belediyesi ve Melikgazi İlçe Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda gerçekleştirilen Sağlık Sohbetleriile güncel sağlık konuları hakkında bireylere bir bakıma ön sağlık bilgisi verildiğini, merak ettikleri soruların cevaplarını uzman hekimlerden öğrendiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, halk,aile ve birey sağlığına büyük önem verdiklerini,özellikle çocukların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi için seminerler düzenlediklerini kaydetti.
Melikgazi Belediyesi Danışmentgazi Sosyal ve Spor Tesislerinde İlk Yardım konusunda gerçekleştirilen sağlık sohbetinde Sağlık Memuru Ramazan Öztürk tarafından katılımcılara teorik ve uygulamalı ders verildi.
İlk yardımının önemi, ilk yardımda hastaya nasıl ve ne şekilde müdahale edileceği, kırıklarda ilk müdahale, kan kaybının önlenmesi, kazazedenin şuurun açık tutulması, bayılmalarda ilk yardım, şoka giren kazazedelere müdahale gibi konularda bilgiler verildi.
Sağlık söyleşilerine katılan Melmek kursiyeri bayanlar yaptıkları açıklamada, Tesislerde sadece kurs görmüyoruz.Zaman zaman gerçekleştirilen bu sağlık söyleşileri sayesinde her konuda bilgilenerek,daha bilinçli ve bilgili oluyoruz.Evimizde oluşan küçük kazalara da anında müdahale etmek ve tedavi etmek bizleri mutlu etmektedir.Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!