TÜİK'ten, Melikgazi'ye teşekkür

Güncelleme Tarihi:

TÜİKten, Melikgaziye teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 11:54

TÜİK'ten, Melikgazi'ye teşekkür

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK) Kayseri Bölge Müdürü İbrahim Esenkar, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı makamında ziyaret ederek istatistik çalışmalarındaki işbirliği ve desteklerinden dolayı, TÜİK Başkanı Birol Aydemir imzalı 'Teşekkür Belgesi'ni takdim etti.

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, üzerinde ''Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2015 yılı içerisinde gerçekleştirilen işyeri araştırmalarının cevaplandırılması konusunda gösterdiğiniz işbirliği ve desteğe teşekkür eder, işlerinizde başarılar dilerim'' yazılı teşekkür belgesinin aslında iki kurum arasında birlikte çalışma ve dayanışmanın bir kanıtı olduğunu ifade etti. Büyükkılıç ”İstatistik bilgileri çok önemlidir. Kent yöneticileri ve yatırımcıları olarak şehir ve bölge planlamasında bu verilerden yararlanıyor ve dikkate alıyoruz. Bu açıdan TÜİK çalışmalarını yakından takip ediyor ve değerlendiriyoruz. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. Melikgazi ilçesinin barındırdığı nüfus ile Kayseri’nin en büyük ilçesi olduğunu, gündüzleri bu nüfusun daha da arttığını, dolayısı ile Kayseri’nin yarısına hizmet verdiklerini ifade eden Büyükkılıç, 2015 yılı adrese dayalı nüfus sayımı ile bu nüfusun daha da arttığını ayrıca Ağırnas bölgesi ile Sarımsaklı köyünün de bağlandığını kaydetti. 

Melikgazi Belediye çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve istatistik sorularında, yaşanılan bölgenin fiziki yapısının da bölge halkına sorulduğunu belirten Kayseri TÜİK Bölge Müdürü İbrahim Esenkar da, 2015 yılı adrese dayalı nüfus sayımının yayınlanması ile Melikgazi ilçesinin Kayseri’nin en büyük ilçesi olduğunu ve Türkiye genelinde ilçelerde 16. sırada yer aldığını kaydetti. 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!