'Silahla yağma'ya hapis cezası

Güncelleme Tarihi:

Silahla yağmaya hapis cezası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 13:25

'Silahla yağma'ya hapis cezası

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ’de kavga ettikleri ve silahla yaraladıkları 34 yaşındaki V.B.’nin cep telefonunu alan ile Ahmet Baydar ve 35 yaşındaki Murat Yüztemur, yağma ve kasten yaralama suçundan toplamda 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Olay, merkez Melikgazi İlçesi'ne bağlı Küçükmustafa Mahallesi'nde 1 Eylül 2014 tarihinde meydana geldi. Ahmet Baydar ile aynı arabada bulunan Murat Yüztemur, gece Küçükmustafa Mahallesi'nde V.B. ile buluştu. Ahmet  Baydar ile V.B. arasındaki tartışma kavgaya dönüştü. Murat Yüztemur, otomobilden aldığı tüfekle V.B.’ye ateş etti. Yaralanan V.B.'nin yanında bulunan cep telefonu da kavga ettiği 2 kişi tarafından alındı, Olayda yaralanan Ahmet, kardeşi Ömer'in adını kullanarak hastanede tedavi altına alındı.
Kayseri 2.’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Murat Yüztemur ile tutuksuz sanıklar; Ahmet Baydar ile V.B. hazır bulundu. Suçlamaları kabul etmeyen Murat Yüztemur Y., "Kesinlikle yağma suçuna karışmadım. Ahmet ile Volkan konuşuyorlardı. Konuşma kavgaya döndü, ben de arabadan bir el ateş ettim" dedi. Tutuksuz sanıklardan Ahmet Baydar da, iddiaların aksine telefon gasp etmediğini, kamera kayıtları bulunduğunu söyledi. V.B. ise verdiği ifade de, korkutmak amaçlı havaya ateş ettiğini savundu. 
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu tutuklu yargılanan Murat Yüztemur'a 'Nitelikli yağma' suçundan 11, 'Kasten yaralama' suçundan da 9 yıl olmak üzere 20 yıl hapis cezası verdi. Tutuksuz yargılanan Ahmet Baydar'a da 'Nitelikli yağma' suçundan 11 yıl, 'Hastaneye sahte beyan' suçundan da 1500 TL adli para cezası verildiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!