Şekercilerde bayram bereketi

Güncelleme Tarihi:

Şekercilerde bayram bereketi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2017 11:39

Şekercilerde bayram bereketi

Haberin Devamı

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) - Yaklaşan kurban bayramında vatandaşların alışveriş için uğrak yerlerinden biriside şekerciler oldu. Kayseri’de kilosu 15 TL’den 150 TL’ye kadar şeker satışı yapılıyor.
Uzuhn bayram tatilinin başlamasıyla birlikte çarşı ve pazarlarda alışveriş hareketliliği başladı. Kurban bayramında konuklara şeker ikram etmek isteyenler, Cami Kebir Mahallesi'ndeki şekercilerin yolunu tuttu. Satışların Ramazan Bayramı'na oranla düştüğünü ifade eden şekerci Hamdi Çarşıbaşı, şöyle dedi:
"Kurban bayramı, ramazan bayramına oranla daha zahmetli bir bayramdır. Bundan dolayı şeker alırken çok fazla seçici olmuyorlar.  Bayramda şeker tutma adeti geçmişten günümüze devam ettiği için vatandaşlarımız bütçeleri doğrultusunda evlerine çocuk ve misafir şeker alıyorlar. Öncelikli olarak şeker alacak vatandaşlar, satın alacakları üründe kaliteli şekerler tercih etmelidir. Kaliteli şekerler ambalajlarından, tadından ve görüntüsünden kendini belli eder. Şeker alacaklar, ucuz diye merdiven altı tabir edilen kişileri tercih etmemelidir. Çikolatalı şekerler 15 TL’den 150 TL’ye kadar var. Meyveli cam şekerler, 10-20 TL arasındadır.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!