Sanatçılar Sokağı, ziyaretçilerini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Sanatçılar Sokağı, ziyaretçilerini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2021 13:47

Sanatçılar Sokağı, ziyaretçilerini bekliyor

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA)- BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülen tarihi Kayseri Kalesi'nde faaliyet gösteren Sanatçılar Sokağı, yeni dönemde ziyaretçilerini bekliyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapıldıktan sonra şehrin kültür sanat alanındaki en önemli merkezi olan tarihi Kayseri Kalesi içerisinde arkeoloji müzesi, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, sanatçılar sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanları yer alıyor. Pek çok el sanatı ile tarihi kaleye renk katan sanatçılar, eserlerini sergileme imkanı buluyor. Yaptığı tablet replikaları ile dikkat çeken Ali Akaryıl, Sanatçılar Sokağı’nın bir cazibe merkezi olacağını söyledi. Kültepe Kaniş Karum’da bulunan tabletlerin ve objelerin replikalarını burada sergilediklerini belirten Akaryıl, “Çivi yazısı diye geçiyor, yazının ve kültürün gelmesi ile ilgili tabletlerin replikalarını yapıyoruz.  Kayseri halkı için Sanatçılar Sokağı gerçekten bir cazibe merkezi olabilir, halkımızı bekliyoruz, gelip, görsünler, Kültepe’mizi tanısınlar, Kültepe ile ilgili objelerimizi görsünler. Amacımız tanıtım, gelip okuyabilirler, bizim Kültepe değerimiz, kültürel bir varlığımız, sokağımızdan memnunuz” diye konuştu.
Dekoratif boyama ve ev hediyeleri yapan Seyyit Burhanettin ise, “Dönüşüm noktasında da yaptığımız işler var. Sanatçılar sokağımız Kayseri için olması gereken bir şeydi ve çok güzel oldu, başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kayseri’nin tarihi yapısından dolayı ve Erciyes’in turizm merkezi olmasından dolayı Kayseri’ye dışarıdan gelenler fazla oluyor. Vatandaşlarımızı da buraya bekliyoruz, sokağımız hakikaten güzel, değişik etkinlikler, sanatsal faaliyetler var” dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!