Samsun'da bir yıl önce öldürülen Dr. Kamil Furtun, Kayseri'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Samsunda bir yıl önce öldürülen Dr. Kamil Furtun, Kayseride anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 13:45

Samsun'da bir yıl önce öldürülen Dr. Kamil Furtun, Kayseri'de anıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ Tabipler Odası Başkanı Hüseyin Per ve Dişhekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, bir yıl önce Samsun'da görevi başında vurularak öldürülen Dr. Kamil Furtun'u ortak bir açıklama yaparak andı.
Tabipler Odası Başkanı Per ve Dişhekimleri Odası Başkanı Maraş'ın, "Bundan bir yıl önce, 29 Mayıs 2015’de Dr. Kamil Furtun’u, Kamil abimizi, Samsun’un değerli hekimini, cerrahını görevi başında katlettiler" diye başlayan ortak açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"
Sağlıkta şiddet canımızı almaya devam ediyor. Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir çözemedik. Resmi rakamlara göre her gün 31 hekim, sağlık çalışanı hastalarından ya da hasta yakınlarından, şifa dağıtmaya çalıştıkları kişilerden dayak yiyor, hakarete uğruyor, tehdit ediliyor. Hastaneler birer şifa merkezi olarak değil, şiddet ortamı olarak anılır oldu. Yine bu kentte, Kamil Furtun’un öldürülmesinden aylar sonra, 19 Kasım 2015’de bir diğer meslektaşımız, Dr. Aynur Dağdemir görevi başında katledildi. Olanları, bitenleri akılla, vicdanla, insanlıkla izah edebilmenin olanağı kalmamıştır. Başta TBMM Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddeti Araştırma Komisyonu raporu, Türk tabipler Birliği raporları olmak üzere konuyu irdeleyen, çözüm önerileri geliştiren onca rapora rağmen ne yazık ki gelinen noktada samimi adımların atılmadığını, şiddetin hız kesmediğini görüyoruz. Son 14 Mart’ta sözü verilen sağlıkta şiddet uygulayanlara tutuklama cezası verilmesini sağlayacağı ifade edilen yasa bile çıkarılmamıştır. Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığı’nın, sağlıkta şiddete yönelik idari ve yasal tedbirleri en kısa sürede yerine getirmesi bütün sağlık çalışanlarının beklentisidir."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!