Sağlık Çalışanları Kadına Şiddete Karşı Yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Çalışanları Kadına Şiddete Karşı Yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 13:49

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDEKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ'NDE, KADINA UGULANAN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜDÜ.

Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesindeki sağlık çalışanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, kadına ugulanan şiddete karşı yürüdü.
Yürüyüş öncesinde bir açıklama yapan Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Yunus Karadağ, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gündür Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ın dünya Kadınlar Günü olarak anılmasını kabul etti. Tüm dünyada olduğu giib ülkemizde de kadına yönelik aile içi şiddet, mücadele edilmesi gereken ciddi bir toplumsal sorun olarak varlığını sürdürmektedir" dedi.
Karadağ, "Kadına yönelik ve aile işi şiddet günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak değerlendirilmektedir. Kadına yönelik aile içi şiddet türmeri, fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddettir. Aile içi şiddet, şiddet mağduru ve risk altındaki kadınlarda depresyon, organik nedeni olmayan ağrılar ve bayılmalar, uykusuzluk, yogun korku, değişkenlerden kaygı duyma yetersiz beslenme, anne ölümlerine, intihara neden olmaktadır" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
" Aile içi şiddet bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra aile içindeki diğer bireyleri ve çevreyi de etkilediğinden aynı zamanda toplumsal bir sorundur. Ailede şiddete uğrayan çocuklarda anksiyete, depresyon, öğrenme güçlüğü içe kapanma gibi sorunlar görülmektedir.
Aile içi şiddete karşı duyarlılık geliştirmek ve başkalarının da geliştirmesi için çabalamak insan haklarının gelişmesine katkı sağlar. Ulkemizde de aile içi şiddete karşı her yaş ve düzeydeki bireylere duyarlılık kazandırıücı programların arttırılmasının çok yararlı olacağı açıktır. Duyarlılık geliştirmenin şu an karşı karşıya olduğumuz olumsuz durumun ortadan kaldırılmasına katkısı olabileceği gibi önleyici rolü de olabilecektir."
Halk Sağlığı çalışanları İnamü-2 parkında ellerindeki afişlerle aile içi şiddet ve kadına şiddete karşı yürüdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!