Özhaseki: Güvendiğimiz dağlara karların yağdığını gördük

Güncelleme Tarihi:

Özhaseki: Güvendiğimiz dağlara karların yağdığını gördük
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 18:01

Özhaseki: Güvendiğimiz dağlara karların yağdığını gördük

Haberin Devamı

Oktay ENSARİ/KAYSERİ (DHA) - ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, FETÖ/PDY yapılanmasıyla yapılan mücadeleyi anlatırken, "Daha önceki güvendiğimiz, malımızı, mülkümüzü hatta çocuğumuzu, eşlerimizi teslim ettiğimiz 'bunlar faaliyetler yapıyorlar' diye güvendiğimiz dağlara karların yağdığını gördük" dedi.
Bakan Özhaseki, Kayseri Müftülüğü ve Diyanet Vakfı tarafından başlatılan kampanyada toplanan gıda, giyecek ve ev eşyasından oluşan yaklaşık 1 milyon 600 bin TL tutarındaki yardımın 38 TIR ile Azez Mülteci Kampı, Halep ve Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmesi törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada, yardımların artık Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun kuruluşları gibi güvenilir yerlere yapılması gerektiğini belirten Bakan Özhaseki, bugün mücadele edilen FETÖ'nün 'himmet' toplayıp neler yaptığına değindi. Özhaseki, şunları söyledi:
"Daha önceki güvendiğimiz, malımızı, mülkümüzü hatta çocuğumuzu, eşlerimizi teslim ettiğimiz 'bunlar iyi eğitirler, bunlar iyi yardım yapıyorlar, bunlar güzel faaliyetler yapıyorlar' diye güvendiğimiz dağlara karların yağdığını gördük. Sadece kar yağsa iyi. Arkasından dolular, tipiler ve sonra da kalleşlikler ve ahlaksızlıklarını, din kisvesi altında 'himmet ehliyiz' diye yaptıkları kötülükleri hep birlikte yaşadık. O yüzden en güvenilir kaynakların başında gelen Diyanetimiz ve onun kuruluşlarına yardım yapılması doğru olur diye düşünüyorum. Anadolu toprakları tüm mazlumların sığınma yeri oldu. Burada yaşayan insanlar aynı kaderi paylaştığı için etnik ayrım yapmadan etle-tırnak oldu. Burası bir anlamda dünyanın vicdanı oldu. Başına iş gelen milletlerin, komşularımızın sığınma yerine dönüştü. Batıdaki, koca koca ülkeler, sığınmacılar konusunda, bunları nasıl alırız diye uykularını yitirdi. Allah bizim yardımseverlerimizi, bu duyarlılığımızı elimizden almasın."
Bakan Özhaseki, batılı ülkelerin önce Afrika’daki ülkelerin çanına ot tıkadığını ardından İslam ülkelerini karıştırdığı görüşünü savunurken de "Şimdi de bizi FETÖ ile, PYD ile deniyorlar. Rabbim, bizim dirliğimizi, birliğimizi bozmasın, bayrağımızı indirmesin, ezanımızı susturmasın" dedi.
ELİTAŞ: FETÖ DENİLEN DİN ADAMI KILIKLI KAFİR
Eski bakan ve Kayseri milletvekili Mustafa Elitaş ise, FETÖ kalkışmasının başarılı olması halinde Fethullah Gülen’in Amerika’dan kalkıp, Türkiye’ye geleceğini belirterek şunları söyledi:
"FETÖ denilen din adamı kılıklı kafir, dışarıdan gelip Türkiye’yi idare edecek, ülkemizin güneyinde iç savaş çıkartıp, ülkemizi bölecekti. PKK gördüğünüz gibi 15-17 Temmuz’da darbe girişiminin sonucu bekledi ve sonra kanlı eylemlerine yeniden başladı. ABD’nin terör örgütü kabul etmediği PYD, Fırat’ın doğusuna çekilecek. Bu PKK, Kürt halkına eziyet ederek, onların haklarını savunmak şöyle dursun, zulmediyor. Ayrım yapmadan iktidarı ve muhalefeti bir parti dışında PKK’nın kökünü kazımak için el birliğiyle çalışıyor."
Eski bakanlardan Taner Yıldız da Suriyelilerin yaşadığı insanlık dramına, batının fokların ölümüne gösterdiği kadar ilgi duymadığını söyledi. Yıldız, "Zorda kalmış komşumuz insanlarına karşı yardım elimizi uzatmakta kayıtsız kalamayız’’ dedi.
Müftü Şahin Güven de Kayseri halkına teşekkür ederek, bugüne kadar müftülük ve vakıf olarak Suriye’ye gönderilen yardım miktarının 88 TIR’a ulaştığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!