Okul Müdürlerine temsil ve protokol yönetimi anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Okul Müdürlerine temsil ve protokol yönetimi anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 13:31

Okul Müdürlerine temsil ve protokol yönetimi anlatıldı

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/ KAYSERİ, (DHA) – KOCASİNAN Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Eğitim Liderleri Akademisi'nde” Eğitim Danışmanı İhsan Ataöv, okul müdürlerine temsil ve protokol yönetimi konusunda konferans verdi.
Şehir Tiyatrosunda düzenlenen programa, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, Kocasinan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Işıkgöz, Eğitim Danışmanı İhsan Ataöv, okul müdürleri ve yardımcıları katıldı. Programda açılış konuşması yapan Kocasinan Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Mahmut Işıkgöz, “2013-2014 eğitim-öğretim yılında başlattığımız akademi nedeniyle zaman zaman bir araya geliyoruz. Eğitim liderlerimizin güçlü olması eğitimimizin daha da artmasını sağlayacaktır. Bizler bu alanda katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu. Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Duran, “Eğitim liderleri akademisinde bu tür faaliyetlerde bulunuyoruz. Protokol kuralları ile ilgili bazı eksiklikler gördüğümüzden dolayı bu şekilde bir etkinlik düzenledik.Protokol kuralları krizin oluşmasına neden olabiliyor. Bunun yaşanmaması için bu faaliyet faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.
Kocasinan Kaymakamı Ali Candan da, “Protokol konusunda gerçekten bilmemiz gereken çok şeyler var. Bir toplumda ne yapılacağı ve nasıl hareket edileceği çok önemli. Bu açıdan böyle bir program düzenlendi. Eğitim Liderleri Akademisinde güzel programlar oluyor. Bu açıdan programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Programda temsil ve protokol yönetimi hakkında bilgiler veren Eğitim Danışmanı İhsan Ataöv, “Protokol nedir? diye insanlara sorduğumda “kravatlı adamlardır, halıda yürüyenlerdir, sahnede konuşandır, hediye veren, hediye alandır” şeklinde cevaplar alıyorum. Protokol dünyanın kabul ettiği bir terimdir. Protokol bir matematiktir. Herşey planlıdır. Protokol, resmi bir törende, yemekte, toplantıda yani içinde resmiyet olan her şeyde ast ile üst arasındaki işi düzenleyenlerin resmi ilişkileridir. Protokol layık olanı layığına vermektir. Protokolde temsil gücü en üst olan bayraktır. Protokol resmiyette haddini bilmektir” diye konuştu.
Temsil kavramı ile ilgili de konuşan Ataöv, “Temsil, bir kişinin birden fazla kişi adına konuşmasıdır. Protokolde temsil esastır. Protokolde herkes temsiline göre oturuyor. Temsil bir kabiliyettir ve bu kabiliyet geliştirilebilir” şeklinde konuştu.Ataöv ayrıca, okul müdürlerine protokolde nasıl giyinmeleri konusunda bilgiler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!