Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 2015 yılı genel kurul toplantısını yaptı

Güncelleme Tarihi:

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 2015 yılı genel kurul toplantısını yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 13:23

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 2015 yılı genel kurul toplantısını yaptı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) – NUH Naci Yazgan Üniversitesi’nin (NNYÜ) kurucu vakfı olan Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfı 2015 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

NNYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Divan başkanlığını Yalçın Besceli’nin yaptığı genel kurul toplantısında Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Mahmut Özbıyık genel kurulda yaptığı konuşmada Vakfın faaliyet raporu hakkında delegelere bilgiler verdi. Hayırseverler tarafından Vakıf kanalıyla verilen bursların devam ettiğini belirten Mahmut Özbıyık, bu yılki faaliyetlerin büyük kısmının üniversite kampüs alanı içerisindeki çalışmaların oluşturduğunu söyledi. Üniversitede katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür eden Mahmut Özbıyık, “Bu memlekete vatan ve millet aşkıyla dolu, Cumhuriyet ilkelerine bağlı nesiller yetiştirecek olan Üniversitemizin daha iyi şartlara sahip olması için elimizden gelen gayretleri göstereceğiz” dedi.

NNYÜ Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ise genel kurulda vakıf üyelerine Üniversite hakkında bilgiler verdi. Üniversitelerin esasında üç ana görevi olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, “Birinci görevi, ülkemizin, bütün insanlığın ihtiyaç duyduğu, bilgili, nitelikli insan gücü yetiştirmektir. İkinci görevi, bilimsel araştırmalar yapmak ve bunun neticesinde evrensel düzeyde orijinal bilgi üretmektir. Üçüncü görevi ise biz buna girişimci üniversite diyoruz. Üretilen bilgiyi teknolojiye, toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürmektir. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi olarak bu üç görevi de layıkıyla yerine getirebilmek amacıyla her türlü gayret ve çabayı gösteriyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kerim Güney konuşmasında şunları söyledi: “Öğrencilerimize kaliteli eğitim vermek için her türlü gayret ve çabayı sarf ediyoruz. Mesela, Sağlık Bilimleri Fakültesinde on öğretim üyesinin girdiği tek bir ders vardır. Üniversitede öğrenim gören öğrenci sayıları dikkate alındığında üniversitemiz öğrencileri TÜBİTAK projesi alma açısından Türkiye’de ki hem devlet hem de vakıf üniversiteleri arasında birinci sıradadır. Erasmus programı çerçevesinde öğrencilerimize AB üyesi ülkelerde bir dönem öğrenim görme imkânı sağladık. Önümüzdeki dönemden itibaren bu ülkelerde staj yapma imkanı da kendilerine sunacağız. Üniversite olarak çok sayıda öğrenciye burs veriyoruz. Öğrencilerimizin büyük bir oranı burslu okumaktadır. Üniversitemiz kar amacı gütmeyen gerçek bir vakıf üniversitesi olarak görülmektedir.”

FOTOLU

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!