MHP MYK ve TBMM Grubu Ortak Toplantısı

Güncelleme Tarihi:

MHP MYK ve TBMM Grubu Ortak Toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 13:10

- MHP Grup Başkanvekili Vural: "Bugünkü toplantıların ana amacı ve hedefi Türkiye ve seçim gündemi olacak. Seçim ve seçim stratejisiyle ilgili değerlendirmeler yapılacak, milletvekillerimiz ve MYK üyelerimizin bu süreçle ilgili tavsiyeleri alınacak" - "(Fransa'daki terör saldırıları) Bu terör olayından insanlığın ders alması gerekmektedir. Her şeyden önce bu terör olayını İslamla bağdaştırmak, İslam adına işlemek aslında bizatihi İslam'a düşmanlıktır" - "Terör örgütlerinin muhatap alınarak onların siyasi amaçlarının meşrulaştığı bir ortam içerisinde dünya maalesef marjinalleşmeye gitmektedir"

Haberin Devamı

KAYSERİ (AA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Kayseri'de yapacakları toplantıların ana amacının Türkiye ve seçim gündemi olacağını belirterek, "Seçim ve seçim stratejisiyle ilgili değerlendirmeler yapılacak, milletvekillerimiz ve MYK üyelerimizin bu süreçle ilgili tavsiyeleri alınacak" dedi.

MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve TBMM Grubu Ortak Toplantısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla Kayseri'de bir otelde başladı.

MHP Grup Başkanvekili Vural, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada, genel merkezin hem yönetim kurulu hem de milletvekillerini toplantıya çağırdığını söyledi.

Dönem başlarında ve dönem sonlarında istişare toplantıları yaptıklarını ancak bugünkü toplantının anlamının çok daha büyük olduğunu ifade eden Vural, "Çünkü artık seçime gidiyoruz. MHP olarak yoğun bir seçim çalışması sürdürülüyor. Genel merkezimizin yaptığı çalışmalar var. Dolayısıyla seçime girilen ortamda seçim döneminin değerlendirileceği, Milliyetçi Hareket Partisi'nin bundan sonraki süreç içinde uygulayacağı stratejinin genel mahiyeti konusunda istişare olacaktır. Sayın Genel Başkanımızın gündem ve gelecekle ilgili değerlendirmeleri olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'nin 2015 yılında tarihi bir seçime gideceğini dile getiren Vural, milli iradenin milliyetçi iradeye dönüşmesi için bu seçimi hem vatandaşların hem de MHP'nin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Böyle kritik bir dönemeçte yoğun çalışma programları olduğunu belirten Vural, "Bugünkü toplantıların ana amacı ve hedefi Türkiye ve seçim gündemi olacak. Seçim ve seçim stratejisiyle ilgili değerlendirmeler yapılacak, milletvekillerimiz ve MYK üyelerimizin bu süreçle ilgili tavsiyeleri alınacak. Başkanlık divanımızda bu tavsiyeler doğrultusunda genel mahiyet itibariyle seçim beyannamesiyle ilgili süreçleri sona erdirilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Kayseri'de olmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

- Fransa'daki terör saldırıları

Vural, gazetecilerin "Fransa'daki terör saldırıları ve rehine olayını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine, terörün insanlığın başına bir musibet olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

"Terörün açıkçası meşru bir araç olarak kabul edilmesi mümkün değildir. Bu terör olayından insanlığın ders alması gerekmektedir. Her şey önce bu terör olayını İslamla bağdaştırmak, İslam adına işlemek aslında bizatihi İslam'a düşmanlıktır" diyen Vural, şöyle devam etti:

"Medeniyetler ittifakı diye yola çıkanlar maalesef medeniyetimizin içinde bir kaos oluşturuyorlar. Bugün geldiğimiz noktada maalesef İslam dünyası kendi içinde çatışma ortamı içerisinde. O kadar ilginç gelişmeler olmaktadır ki Avrupa'da da ırkçı ve İslam'a karşı saldırılar olmakta, batıda camiler yakılıyor. Dolayısıyla bütün bunları dikkate aldığımızda aslında yeni bir medeniyet anlayışına ihtiyacımız var. Bu bakımdan bu gelişmeleri çok sağlıklı değerlendirmemiz gerekiyor. Terör örgütlerinin muhatap alınarak onların siyasi amaçlarının meşrulaştığı bir ortam içerisinde dünya maalesef marjinalleşmeye gitmektedir. Bu kesinlikle kabul edilemez. Bu bakımdan terörü bir meşru hak mücadelesi haline dönüştüren zihniyete karşı medeniyetin gücünü kullanmamız lazım. Siz eğer Ortadoğu'da terör örgütlerini vekaleten savaşın aracı olarak gösterirseniz aynı şekilde Türkiye'de terör örgütleri muhatap alınmaya başlanırsa terör açıkçası amaç ve hedefe gitmek için meşru ve siyasi bir araç olarak kabul edilebilir. O bakımdan insanlığın bu konuda kesin bir tavır alması gerekmektedir. Gerçekten bugün hem Ortadoğu'da hem Avrupa'da yaşadıklarımız bize dünyanın yeni bir medeniyet hamlesine ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Bugün ben bu çağrıyı yapıyorum."

Haberin Devamı

İslam'ın barış dini olduğuna dikkati çeken Vural, dolayısıyla her şey önce İslam dünyasının kendi medeniyet köklerine dayalı demokrasi, insan hakları, düşünce ve ifade hürriyeti gibi temeller ekseninde meseleye bakarak mesajını bu şekilde tebliğ etmesi gerektiğini vurguladı.

İslam dininin huzur, barış ve sevgi anlayışının insanlığa örnek olarak sunulması gerektiğini ifade eden Vural, şunları kaydetti:

"Ama ne hazindir ki bugün İslam dünyasında her gün kan var. Yemen'de, Irak'ta, Suriye'de kan var. Bu coğrafyada bu medeniyetin liderliğini yapabilecek Türk milleti olarak aslında yeni bir medeniyet hamlesine ihtiyacımız var. İslamiyetin bir huzur dini olduğu mesajını iletebileceğimiz bir ortam gerekiyor. Çatışma, silahların kullanıldığı bir ortamda İslam'ın mesajının verilmesi engellenmektedir. Güzel, iyi insan, iyi vatandaş olmamız lazım. Barışı savunmamız lazım."

Haberin Devamı

Ortada büyük bir oyun olduğunu düşündüğünü dile getiren Vural, "İslam dünyası, insanlık bu oyuna düşmemelidir. Hangi medeniyet olursa olsun silahı bir araç olarak kullananları dışlamalı bu eksende meselenin demokrasi ortamı içinde, düşünce, ifade hürriyeti içinde ele alınması gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!