Mevlid Kandili’nde Alemlere Rahmet Geldi

Güncelleme Tarihi:

Mevlid Kandili’nde Alemlere Rahmet Geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 14:22

KAYSERİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in, dünyayı teşrifleriyle kainata; huzur, barış, mutluluk ve rahmet getirdiğini söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayakdar, kâinata rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’in varlık âlemini şereflendirdiği zaman diliminin Mevlid Kandili olarak kutlandığını hatırlatarak," Ümmeti olma bahtiyarlığına eriştiğimiz Peygamber Efendimiz; vahyin ışığıyla ruhlarımızı ve gönüllerimizi aydınlatmış, insanlığa muhtaç olduğu huzur reçetesini getirmiştir. ’Biz Seni Alemlere rahmet olarak gönderdik’ şeklinde müjdelenen Kur’an-ı Kerim’de Rabbimiz, “O size çok düşkün, müminlere karşı çok şefkatli ve merhametlidir” buyurmaktadır. O, en güzel baba, eş, öğretici ve yönetici olarak bize her açıdan en güzel örnek olmuştur. Gelişiyle yer-gök nura gark olan Efendimiz, insanlığı Rabbine yöneltmiştir" dedi.
Başkan Çolakbayrakdar sözlerini şöyle bitirdi;" Peygamber Efendimiz Kendinden önceki çağların karanlığının yanında geleceği de aydınlatmış, insanlığa huzur ve mutluluk reçetesi getirmiş, devrinin saadetiyle geleceğe de örnek olmuştur. Mevlid Kandili getirdiklerini anlamak için fırsat dolu, kutlu bir gecedir. İnsanlık Hazreti Peygamber’in reçetesine her geçen gün daha çok ihtiyaç duymaktadır. Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu gecede, vatanımız, milletimiz, hemşerilerimiz, gönül coğrafyamız ve İslam Aleminin sağlık, mutluluk, bereket ve huzura vesile olmasını Yüce Rabbimiz’den niyaz ediyorum. Bu vesileyle hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam Alemi’nin Mevlit Kandili’ni tebrik ederim.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!