Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi'nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 13:03

Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi'nin temeli atıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve KAYMEK Sınav Merkezi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi binasının temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi’nin şehrimize çok önemli hizmetler yapacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak yapılmayanları yapmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Çelik, “Böyle bir tesisi şehrimize kazandıracak olmanın mutluluğu içindeyim. Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım üstüne yatırım yapıyoruz. Hafta başından bu yana 9 ihale yaptık. Her dakikamızı, her saniyemizi şehrimizin yararına olacak projeler için kullanma gayretindeyiz. 2017 yılı şehrimiz için yeni hamlelerin yılı olacak. Rabbim böylesine yüksek tempo ile çalışırken bizlere güç kuvvet versin. Rabbim yaptığımız ve yapacağımız işlerde muvaffak etsin” diye konuştu.
Tesisle ilgili konuşan Başkan Çelik, "Yapılacak olan tesisimiz 3 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip. Merkezimizde 380 metrekare alanlı iki adet mesleki eğitim atölyesi, derslikler, laboratuar ve idari birimler bulunuyor.  Büyükşehir Belediyesi Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi, Türkiye’de ilk olacak bir proje. Türkiye belediyelerine örnek olacağız. Projenin öncelikli amacı istihdama katkı sağlamak ve istihdamdaki sıkıntıları gidermek. Sizlerin de bildiği gibi ülkemizde işsizlik var; ama bir taraftan da işgücü sorunu var. Pek çok işletme işçi ararken pek çok gencimiz iş arıyor. Büyükşehir Belediyesi Mesleki Eğitim Akademisi işte bu tezatlığı ortadan kaldırmak için faaliyet gösterecek. Meslek Akademisi ile orta ölçekli sanayi ve inşaat sektöründe ihtiyaç duyulan ara eleman sıkıntısını gidereceğiz. İş dünyasının ihtiyaç duyduğu iyi eğitilmiş ve nitelikli elemanları yetiştireceğiz. Meslek Akademisi'nde öncelikle başlatılacak eğitim programları ile alçıpan ve alçı dekorasyon ustalığı,  Yapı yalıtımcılığı, Ahşap doğramacılığı, Demirci ustalığı, Metal doğramacılığı, Duvarcı ustalığı ve elektrik tesisatçılığı gibi meslek dallarında ustalar yetiştireceğiz. Adeta iş garantili bu meslek dalları ile iş arayana iş, eleman arayana eleman imkanı sunacağız" ifadelerini kullandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise, Kayseri’deki yerel yönetimlerle övündüklerini belirterek, "Yapılmayanların yapıldığı bir şehirde yaşıyoruz. Bu yatırımla, anlamlı bir tesisin eksikliğini gidermiş olacağız” dedi.
Vali Süleyman Kamçı da, yapılacak olan yatırımın şehrin nitelikli işgücünü artıracağını söyledi. İşini layıkıyla yapanların tespit edilmesiyle hizmetin kalitesinin artacağını vurgulayan Vali Kamçı, Mesleki Eğitim Akademisi ve Sınav Merkezi’nin yapımını üstlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür etti.
Konuşmaların ardından dualar edilerek Büyükşehir Meslek Akademisi ve KAYMEK Mesleki Sınav Merkezi’nin temeli atıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!