Melikgazi’de butik otel atağı

Güncelleme Tarihi:

Melikgazi’de butik otel atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 15:14

Melikgazi’de butik otel atağı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde aslına uygun olarak onarılan tarihi yapılara günümüz hizmetine sunarak tarihi geleceği taşıdıklarını söyledi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alan 17 tarihi mekânı aslına uygun olarak onardıklarını ve Çağırağası Konağı'nı Erciyes Üniversitesi'ne, Kiçikapı Konağı'nı ise Mimarlar Odasına tahsis ettiklerini hatırlattı. Başkan Büyükkılıç, şöyle dedi:
“Kayseri’de yaklaşık 1250 tescilli tarihi yapı bulunmakta olup bunun 700’ü Melikgazi ilçe sınırları içerisinde yer alıyor. Kayseri ve Anadolu için en önemli Dünya Mirası olan Kapalı Çarşı, Kayseri Kalesi, Gesi kuş evleri, Selçuklu Cami ve Medreseleri ile Osmanlı konak ve resmi kurum yapıları Melikgazi ilçe sınırlarında bulunuyor. Melikgazi tarih ve kültür turizmin merkezidir. Bu açıdan tarihi yapıları aslına uygun olarak onarıyor ve günümüzün kültür, sanat, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerine sunuyoruz. Ancak yeni bir talep daha ortayı çıktı. Onarımı yaptığımız tarihi konak ve resmi yapılara şimdi butik oteller talep ediliyor. Onarımı yapılan bu tarihi mekânların Butik Otellere verilmesi ile hem istidama hem de ekonomiye hem de çarşı esnafına katkı sağlanacağını düşünüyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!