Lokantacılar Ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse:

Güncelleme Tarihi:

Lokantacılar Ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse:
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 13:28

Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, Ramazan Bayramı nedeniyle merdiven altı ürünlerin piyasaya çıktığını, merdiven altı tatlıların sağlıksız olduğunun altını çizerek, "Kayıt dışı ekonomi en çok bizim canımızı sıkıyor" dedi.
Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, "Ramazan ayı şu ana kadar çok güzel geçiyor. Havalar mevsim normallerinin altıda seyrediyor. Bugün de bin yıla bedel Kadir gecesi , Allah’a ne kadar şükretsek az olur.Kayıt dışı ekonomi en fazla bizlerin canını yakıyor. Sektörümüz ihtisas mesleği. Bin yıldan beri Ahilik kültürü ile yürütüyoruz ama maalesef işinin ehli olmayan, parası olan herkes ‘sanayi durur boğaz durmaz’ mantığı ile hizmet sektörüne soyunuyor" diye konuştu.
Hayrettin Köse, "Kayseri mantısını, Nevzine’yi en güzel kim yaparsa hangi usta yaparsa onun yapması lazım" ifadesinde bulunarak şunları söyledi:
"Bizim gibi esnafların koruma altına alınması lazım. Bilim adamları dünyada üç sektörün ön plana çıkacağından bahsediyor; Enerji, Gıda ve Su. Suyun yüzde kırk ikisinin gıda da kullanıldığından geriye Enerji ve Gıda kalıyor. Bizlerde daha çok çalışıp daha çok üretmemiz gerekir. Biliyorsunuz 1980’lerde sokağa dökülmeyen kimse kalmadı. Yalnız esnafımız dökülmedi. Esnaf halbuki en sıkıntılı kesim. 2000’li yıllarda krizden etkilenen esnaf kredi kullanmaya başladı. O günün şartlarında borcunu ödemeyen esnaf yüzde üç idi. Şimdi ise esnaf çok zor durumda. Esnaf bayrağını sever, mukaddesatını sever, vatanını sever. Esnafa mutlaka sahip çıkılması gerek diye düşünüyorum.
Ramazan Bayramı’ nın yaklaşması ile herkesi saran geleneğimiz tatlı sezonu açılmış bulunmaktadır. İşte tam bu sırada devreye giren ucuz tatlılar, tabiri caiz ise merdiven altı tatlılar sağlıksız, kaliteye önem vermeden hijyensiz ortamda üretilmekte olup insan sağlığını tehdit ediyor.Vatandaşlarımıza tatlı alırken güvenilir, üretim izni olan, denetimleri yapılmış yerlerden tatlılarını alarak sağlıklarını tehlikeye atmamalarını tavsiye ediyorum. Tatlı tatlıcıdan alınır.Sizler aracılığı ile vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyor ; Hayırlı Bayramlar diliyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!