KTB Başkanı Bağlamış: Ticaret politikalarının güçlendirilmesi gerekiyor

Güncelleme Tarihi:

KTB Başkanı Bağlamış: Ticaret politikalarının güçlendirilmesi gerekiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2021 19:57

KTB Başkanı Bağlamış: Ticaret politikalarının güçlendirilmesi gerekiyor

Haberin Devamı

Yusuf Mehmet BAŞKAL/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Ticaret Borsası’nın (KTB) Mart ayı meclis toplantısında konuşan Başkan Recep Bağlamış, "Türkiye’nin tarımda söz sahibi olması için tarımsal üretim ve ticaret politikalarının güçlendirilmesi gerekiyor” dedi.
KTB Mart ayı meclis toplantısına, Başkan Recep Bağlamış, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ve meclis üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan KTB Başkanı Recep Bağlamış, “Türkiye’nin tarımda söz sahibi olması ve rekabet edebilir düzeye erişebilmesi için; tarımdaki yapısal sorunların çözülmesi, tarımsal üretim ve ticaret politikalarının güçlendirilmesi gerekiyor. Tarım sektörünün sürdürülebilir rekabet gücü ve küçük üreticilerin yaşayabilmesi; tarım sektöründe yapısal sorunların çözülmesi sayesinde elde edilecek kazanımlar, üretim girdilerinin fiyatlarını azaltma ve katma değeri yüksek üretim ile telafi edilebilir. Türkiye’de arazilerin çok parçalı oluşu, işletmelerin küçük ölçekli olması, yapısal bir sorun olarak ortaya çıkmaktadır. Arazi toplulaştırması kaynakların etkin kullanımı ve verimlilik açısından önem taşımaktadır" diye konuştu.
Hayvancılık sektörüne değinen Bağlamış, "Türkiye’de hayvancılık sektörüne daha fazla destek verilmelidir. Bu sayede tarımsal üretimden sağlanan gelirin ve hayvansal üretimden sağlanan proteinin önemli bir kısmını üretmekle kalmayacak istihdama katkısını da sürecektir. Fakat ne yazık ki sektörün istihdama katkısı büyük işletme sayısı arttıkça azalmaktadır. Bu gerçeğin de farkında olunarak, aile işletmelerini koruyup geliştirecek politikalara her dönemde öncelik verilmelidir” dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!