KOSGEB İl Müdürü Özbekler, imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'leri uyardı

Güncelleme Tarihi:

KOSGEB İl Müdürü Özbekler, imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİleri uyardı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 09:48

KOSGEB İl Müdürü Özbekler, imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'leri uyardı

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'lere makine kredisi faiz desteği programının başladığını belirterek, destek almak isteyen KOBİ'lerin 3 Ekim'e kadar başvuru yapması gerektiği uyarısında bulundu.

KOBİ destek programları ile ilgili bilgi veren KOSGEB İl Müdürü Ahmet Özbekler, KOSGEB'in hem imalat hem de hizmet sektöründe KOBİ'leri destekleyen bir kamu kurumu olduğunu söyledi. KOSGEB'in destek programlarının son yıllarda çeşitlilik arz ettiğini belirten Özbekler, "İşletmelerin ihtiyacına göre destek programları yeni modeller alarak şekillenmektedir. Yakın zamanda da 2016 yılı için imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ'lere makine kredisi faiz desteği programı başlamış durumdadır. Söz konusu program kapsamında işletmeler yerli ürünler almak istedikleri takdirde bu makineleri sıfır faizli alabilecekler. Bu program 19 Eylül-3 Ekim tarihlerinde işletmelerin başvurması ile tamamlanacaktır" dedi.

Destek almak için yapılması gerekenleri anlatan Özbekler, "İmalat sektöründe faaliyet gösteren işletmeler www.kredi.kosgeb.gov.tr adresine girerek başvuruda bulunabilecekler. Başvuru yaparken web sitesinde girdiklerinde üst kısımda başvuru ile ilgili bir rehber bulunmaktadır. İşletmeler bu rehberi inceledikleri takdirde başvuru aşamalarını kolaylıkla tamamlayabilirler. Bizim için ön şart işletmelerin KOSGEB veritabanına kayıtlı olmaları gerekiyor. Eğer KOSGEB veritabanına kayıtlı olmayan bir işletme bu kredi programından yararlanmak isterse bizde hızlı bir şekilde üyeliğini tamamlayarak kredi programına başvurabilir. Bizim başvuru aşamasında işletmelerden istediğimiz belgeler işletmelerin almak istediği makinelerle ilgili proforma faturalar yerli malı belgeleri ve gelir tabloları. İşletmelerin bunları sisteme yüklemesi gerekiyor. İşletme bir makine almak istediği zaman ve programa başvurusu KOSGEB tarafından kabul edildiği zaman bizim anlaşmalı olduğumuz bankalar var. Bu bankalar makinenin bedelini tedarikçiye ödüyor. KOSGEB'de bu aşamada kabul edilen başvuruyla ilgili faiz bedelini peşinen yatırıyor. Bu aşamadan sonra işletme ilk 6 ay ödemesiz olmak üzere toplam 36 aylık bir vadede makinenin borcunun tamamını bankaya ödüyor. Teminat sorunu yaşayan işletmeler için Kredi Garanti Fonundan yararlanılarak teminat sıkıntısı aşılabilir" ifadelerini kullandı.

Sözlerini sürdüren Özbekler, "Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ülkemiz oldukça sıkıntılı günler yaşamış durumda. Yavaş yavaş bu günleri de geride bırakıyoruz. Özellikle ülkemizin ekonominin can damarını oluşturan KOBİ'lerin bugünlerde desteğe ihtiyacı var. Bizde KOSGEB olarak uyguladığımız diğer destek programlarıyla beraber bu makine kredisini başlatmış durumdayız. Bu programın giderek ekonomiyi canlandıracağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!