Kokain Ticareti Yaparken Suç Üstü Yakalanan 3 Sanığa Ceza Yağdı

Güncelleme Tarihi:

Kokain Ticareti Yaparken Suç Üstü Yakalanan 3 Sanığa Ceza Yağdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 12:28

Ankara’dan aldıkları 11.1 gram kokain ile 0.88 gram esrarı satmak için Kayseri’ye getiren ancak satamadan güvenlik güçlerine yakalanan ve ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçlarından tutuklu yargılanan 3 sanığa toplam 56 yıl 3 ay hapis, 22 bin 500’er TL adli para cezası verildi.
Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya tutuklu sanıklar M.A.(30), Y.A.(34) ve E.A.(30) ile avukatları hazır bulundu.
Tutuklu sanık E.A. mahkemede sorgu ve savunmasında uyuşturucu maddelerini Ankara’da tanımadıkları kişilerden aldıklarını belirterek, "Suçumuzu kabul ediyorum. Y.A. çok sıkıntıda olduğunu söyledi ve bizden rica etti. Uyuşturucuyu Kayseri’de satamadan yakalandık" dedi. Sanık M.A. ise "Uyuşturucuyu bin 700 TL karşılığında aldık. Y.A. bankaya borcu olduğunu söyledi. Ehliyeti olmadığı için de bizden yardım istedi. Çok pişmanım" diye konuştu.
BANKAYA BORCU OLDUĞU İÇİN UYUŞTURUCU TİCARETİNE GİRMİŞ
Diğer sanık Y.A. da çok zor durumda kaldığını, bankaya borcu olduğu için uyuşturucu satmaya karar verdiğini ama satamadan polis ekiplerine yakalandıklarını ifade etti.
Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu 3 sanığın da suçunu sabit görerek, ’uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama’ suçlarından sanıklara ayrı ayrı 18 yıl 9’ar ay hapis, 7 bin 500’er TL adli para cezası olmak üzere toplam 56 yıl 3 ay hapis, 22 bin 500 TL adli para cezası verdi.
OLAY
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan ihbar üzerine 21 Ekim 2015’te Melikgazi ilçesi Tacettin Veli Caddesi’nde 38 AH 669 plakalı aracı durdurdu. Araçta yapılan aramada 14 ayrı kilitli şeffaf poşet içerisinde 8.20 gram kokain, ayrım araçta bulunan M.A’nın üzerinde ise şeffaf poşet içerisinde 2.9 gram kokain, 0.88 gram esrar maddesi bulundu. Olayla ilgili araçta bulunan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilen Y.S, M.A ve E.A. hakkında ’uyuşturucu madde ticareti yapmak veya sağlamak’ suçlarından dava açıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!