Kocasinan Kayseri'nin yeni yüzü

Güncelleme Tarihi:

Kocasinan Kayserinin yeni yüzü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 13:51

Kocasinan Kayseri'nin yeni yüzü

Haberin Devamı

Şeyda AŞATIR/KAYSERİ, (DHA)-KAYSERİ’nin Kocasinan ilçe Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yılsonu değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda 2017 yılında yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler veren Başkan Çolakbayrakdar, “Kentsel dönüşüm kanunu, bizim için bir fırsat oldu. Kayseri Kocasinan’da kurulacak, Kocasinan Kayseri’nin yeni yüzü olacak.” dedi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Çözüm Merkezi Seminer salonunda 2017 yılı çalışmaları ile ilgili brifing verdi. Havaalanı, tren garı, otogar Kocasinan sınırları içerisinde olduğu için şehir dışından Kayseri’ye gelenler ilk öncelikle Kocasinan’da Kayseri’yi görüyorlar diyen Başkan Çolakbayrakdar, “Bunun yanında sanayi siteleri, yeni sanayi, eski sanayi, bölge hastanesi Kocasinan sınırları içerisinde olacak ama Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’de Kocasinan sınırları içinde yer alıyor. Yaşayan bir şehir olarak bütün bir şehre hatta şehir dışından gelenlere de hizmet ediyoruz. İnşallah bu hizmetlerimiz hakkıyla oluyordur. Halkla hizmet Hakka hizmet mantığı içerisinde bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu şehir için taş taş üstüne koyan herkesten Allah razı olsun.” İfadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, 1 yıllık etkinliklerini şöyle özetledi:

“BAŞKAN SİZİ DİNLİYOR”: “Acaba vatandaşımız, bizden ne ister, ne hizmet bekler diye kapı kapı gezmeye başladık. Vatandaşımızı dinleyerek, bizden ne tür talepleri var onları bilerek, ona göre çalışmalar yaptık. 7’den 70’e herkesi dinledik. Farklı etkinliklerle vatandaşlarla bir araya geldik. Her bir vatandaşımızla birebir buluşmak zor olacağı için çözüm merkezimizi hayata geçirdik. Çözüm merkezinde, bize gelen talepler seri bir şekilde hayata geçiyor.

KAYSERİ’DEKİ EN BÜYÜK ASFALT TESİSİ: Fen işlerimiz için yapılmış şantiyenin, 2017 yılında tamamlandı. Sahada işler yapıyoruz ama bu işleri yapabilmek için yeni tesisler kuruyoruz. Burası aslında tam bir fabrika. Burası Kocasinan’ın üretim üssü. Bu tesisin enerjisini kendinin üretmesi hedefimiz. 180 km yol yaptık. Belediyemizin buradan karı 14 milyon 608 bin TL.

KÜÇÜK DOSTLAR AMBULANSI: Sokakta kaza geçirmiş hayvanların, alınıp veterinere götürülmesi ile ilgili bize ulaşan talepler vardı. Kazaya karıştıkları için daha dikkatli ve hijyenik bir ortamda taşınmaları gerektiğini biliyorduk. Her bir canlıya şefkat ile bakmak gerekir. Bizde, ‘küçük dostlar ambulansını’ hayata geçirdik.

“100 BİN FİDAN DİKTİK”: Parklar yapmaya gayret ediyoruz ama içerisine diktiğimiz ağaçları daha çok önemsiyoruz. 2016 yılında 70 bin fidanı toprakla buluşturduk. 2017 yılında 100 bin fidan diktik. Orman oluşturabilecek bölgelerde, ağaçlandırma çalışmaları yapıyoruz. Her bir yeni doğan çocuk için, her bir hayatını kaybeden vatandaşımız için ve bölgemizde nikah kıyan her bir vatandaşımız için birer fidan diyoruz. Yeni nesil Pazar yerleri şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz. Ziya Gökalp Mahallesi projesi ihaleye çıkacak planlarımız arasında.

KOCASİNAN’DA KENTSEL DÖNÜŞÜM: Çok konuştuk ve çok beklenti var bu konuda. Ciddi manada Kocasinan ile ilgili değişim, dönüşüm kazandıracak. Kayseri Kocasinan’da kurulacak, Kocasinan Kayseri’nin yeni yüzü olacak. Şehri Kocasinan’ı biliyorum. Kentsel dönüşüm kanunu bizim için bir fırsat. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Kentsel dönüşüm, Kocasinan için bir fırsat oldu. Ahi Evran Mahallesi, kentsel dönüşüm konutlarının ihalesi şubat ayının başlarında inşallah hazır ihale edeceğiz buraları.

EKOLOJİK KÖPRÜ:  Ekolojik köprümüz hayata geçecek projelerimiz arasında. Tamamen yeşil örtüyle örtülmüş. Harikalar Diyarının olduğu yere, Ahi Evran’da bir park yapacağız şehir balkonuyla Mazakalandı birbirine bağlayacağız. İnsanların yürüyebilecekleri bir mekan haline gelecek.

SOSYAL TESİSLER: Erciyes Evler Mahallesi ve Mimarsinan Mahallesindeki tesislerimizi tamamladık. Mahzeminde ki sosyal tesisimizi tamamladık. Birçok mahallemizde sosyal tesislerimizi tamamladık. Şehre bir kimlik kazandırmak açısından sıkça kullanılan mekanları tek tip haline getirelim dedik. Cami şadırvanlarımızı görsel olarak düzenleyerek hizmete sunduk.  2015 yılında 160 bin metre kare, 2016 yılında 170 bin metre kare, 2017 yılında 205 bin metre kare çevre düzenlemesi yapmışız.  KOCASİNAN AKADEMİ: Resimden tutunda birçok el becerisi yetenek isteyen çalışmalar devam ediyor. İlk sergimiz Yakut Mahallesindeki kursiyerlerimiz tarafından açıldı. Yemek yapımıyla ilgili atölyemize hanım kardeşlerimiz fazla ilgili gösteriyor. En çok kayıt yapılan kursumuz oldU

İHTİYAÇ FAZLASI EŞYALAR HAYAT BULUYOR:Hedefimiz, insanlarımız arasındaki iletişim ağını güçlendirmek, bir yerde ihtiyaç sahibi varsa diğer taraftaki insanın ihtiyaç sahibi ile ilgilenmesini sağlamak. İkinci el ve ya ihtiyaç fazlası kıyafetleri toplayıp, yıkıyoruz, ütülüyoruz sonra ihtiyaç sahipleri gelip buradan alıyor.

SOSYAL MARKET: Sosyal market içerisinde de tamamen sıfır ürünleri ihtiyaç sahibi ailelerle buluşturuyoruz. Sosyal kartlarıyla buraya gelerek puanlarıyla alışveriş yapabiliyorlar.

TAŞERON AÇIKLAMASI: Bizim hizmet alımıyla farklı firmalardan aldığımız çalışan personellerimizin bundan sonra belediyelerin şirketleri üzerinden çalışması için çıkarılmış olan bir kanundur. 890 taşeron hizmet almış olduğumuz personel var. Bunlar artık Kocasinan Belediyesi’nin bir şirketinde çalışmaya başlayacaklar.”

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!