KGC Başkanı Altınkaya" Anadolu basını Atatürk ve Milletin yanında yer almıştır"

Güncelleme Tarihi:

KGC Başkanı Altınkaya Anadolu basını Atatürk ve Milletin yanında yer almıştır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 08:14

KGC Başkanı Altınkaya" Anadolu basını Atatürk ve Milletin yanında yer almıştır"

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Veli Altınkaya, Cumhuriyetin Kuruluşunun 95. Yıl Dönümünü Kutladı.Altınkaya milli mücadele ve cumhuriyetin kurtuluş ve kuruluş mücadelesinde Anadolu basınının Atatürk ve milletin yanında yer aldığını hatırlattı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin, belirli zaman dilimlerinde karanlık odaklar tarafından içeriden ve dışarıdan çökertilmek istendiğine vurgu yapan Cemiyet Başkanı Altınkaya  “Bu aziz millet, bundan 100 yıl önce 1. Cihan Savaşı ve akabinde yaşadığımız milli mücadelede,500 binden fazla şehit vererek bin yıllık vatan toprağını kanı ve canı pahasına koruyacağını tüm dünyaya göstermiştir. Büyük Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyete giden bu kutlu yolda , Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak, Arnavut vs demeden , birbirlerinin nesep ve mezhebine bakmadan, milletimiz yokluk ve zaruret içerisinde kenetlenerek bağımsızlık destanı yaratmıştır” şeklinde konuştu. Altınkaya , kutlama mesajı şöyle sürdürdü:

“Ecdadımızın kanları ile bin yıldır bize vatan bıraktığı bu topraklar dün olduğu gibi bugün de zaman zaman hain hesaplara maruz kalabiliyor diyerek şunları söyledi: "Aziz ve necip milletimiz ferasetiyle her defasında bu hain teşebbüslerin üstesinden gelmiştir. Bunun en son örneği ise içimizdeki hainlerin 15 Temmuz kalkışma girişimidir. Daha önce de olduğu gibi milletimiz bu hainlere gereken dersi vermiştir. Cumhuriyet, egemenliğin bir kişiye, gruba, sınıfa değil doğrudan millete ait olduğu gerçeğini kazandırmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum" 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!