Kayseri'de şehit acısı (2)

Güncelleme Tarihi:

Kayseride şehit acısı (2)
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2016 13:24

Kayseri'de şehit acısı (2)

Haberin Devamı

ŞEHİT ANNESİ: BEN HERŞEYE HAZIRLIKLIYDIM
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde mevzide el bombasının patlaması sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er, 22 yaşındaki Furkan Hamamcı, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit annesi Hatice Hamamcı cenaze töreninde, "Oğlum vatana feda olsun. Yavrum ben herşeye hazırlıklıydım" dedi. 
Hantepe Üs Bölgesinde mevzideyken henüz bilinmeyen nedenle el bombasının patlaması sonucu şehit olan piyade sözleşmeli er Furkan Hamamcı'nın cenazesi Kayseri'ye getirildi. Merkez Kocasinan İlçesi Turgutreis Mahallesi Birgül Sokakt'aki babasının evine helallik için getirilen şehit Hamamcı'nın cenazesi, okunan duaların ardından cenaze namazı kılınmak üzere Kelemkırdı Camii'ne götürüldü.
Cami avlusuna gelen anne Hatice Hamamcı, "Bir oğlum daha var onu da büyütüyorum. Onu da veririm. Oğlum, 'Askerlikten başka birşey yapmam, ben vatanımı seviyorum' dedi. O vatanına, bayrağına gitti. 2 kez yemin törenine gittim. Yine törenine geldim. Yavrum, ağlamayacağım. Yavrum, ben herşeye hazırlıklıydım" diyerek gözyaşı döktü.
Şehit babası Ercan Hamamcı ise yanında oturan küçük oğlu Hakan'a, "Ağlama, ağabeyin şehit oldu. Yarın sen de gideceksin" dedi. Şehit Hamamcı'nın yakınları da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Kılınan cenaze namazına, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ercan Teke, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, şehit piyade sözleşmeli er Furkan Hamamcı'nın yakınları ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. Cenaze namazının ardından şehit Hamamcı top arabasına bindirilerek Garnizon Hava Şehitliği'ne götürüldü. Okunan duaların ardından şehit Hamamcı toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!