Kayseri'de Ramazan'ın vazgeçilmezi: Sucuk İçi

Güncelleme Tarihi:

Kayseride Ramazanın vazgeçilmezi: Sucuk İçi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2017 14:09

Kayseri'de Ramazan'ın vazgeçilmezi: Sucuk İçi

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de esnaf, Ramazan ayının vazgeçilmez yiyeceği sucuk içi satışından memnun olduklarını söyledi.
Ramazan ayının gelmesiyle Kayseri'de pastırma, sucuk satan esnafda hareketlilik de başladı. Esnaf İsmet Altun, "Ramazan ayına pastırma, sucuk ve sucuk içi olarak satışa hızlı başladık. Ramazan'da vazgeçilmezimiz Kayseri yöresine ait sucuk içimiz bulunuyor. Sucuk içi baharatlı olması ve iftar sırasında iştah açması nedeniyle insanlarımız tarafından tercih ediliyor. Sucuk içi, sadece kıyma ve baharattan yapılır. Yağ oranını vatandaşlarımız kendine göre ayarlayıp iftarda tüketirler. Vatandaşlarımız sucuk içine pastırma ve sucuktan daha fazla ilgi gösteriyor. Sucuk içinin kilogramını 45 liradan satıyoruz. Bu fiyat, içine konulan yağ oranıyla değişebilir" ifadelerini kullandı.

Pastırma, sucuk satışıyla ilgili de bilgiler veren Altun, "Kayserimizde Ramazan ayında pastırma ve sucuk fiyatlarında pek değişiklik yok. Birinci sınıf pastırmamızın kilogram fiyatı 90 liraydı, 100 lira oldu. Sucuğumuz da 40 liradan, 45 liraya çıktı. Bu etteki talebin artmasından kaynaklanan bir artış oldu. Diğer büyük illerimizde pastırma fiyatlarının 190-200 liraya kadar çıktığını görüyoruz. Bu, Ramazan fırsatçılığıdır. Yapılan yanlış bir harekettir" dedi.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!