Kayseri'de coşkulu Hıdırellez Bayramı

Güncelleme Tarihi:

Kayseride coşkulu Hıdırellez Bayramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 13:59

Kayseri'de coşkulu Hıdırellez Bayramı

Haberin Devamı

Olcay DÜZGÜN / KAYSERİ, (DHA) – KAYSERİ’de, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı coşkuyla kutlandı.
Gültepe Parkında düzenlenen etkinliğe, Vali Yardımcısı Zekeriya Güney, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlik halk oyunları grubunun gösterisi ile başladı. Ardından açılış konuşması yapan İl Kültür ve turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Bugün Hıdrellez Bayramını kutluyoruz. Hıdrellez ismi Hızır ve İlyas Peygamberlerinin sözcüklerinden türetilerek Hıdrellez Bayramı adını almıştır. Hızır ve İlyas Peygamberler bugün yeryüzünde buluşarak halk arasında dolaştıkları ve halka huzur, bereket ve sağlık verdikleri inançlarımız arasındadır. Bu bayram Anadolu’da olduğu gibi dünyanın birçok yerinde farklı şekilde kutlanmaktadır" ifadelerini kullandı.
Vali Yardımcısı Zekeriya Güney ise, programa katılanların Hıdırellez Bayramı'nı kutladı.  Yapılan konuşmaların ardından etkinlikte, yoğurt yeme, yumurta taşıma, çuval ve iğne iplik yarışmaları yapıldı. Yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Yarışmacılar derece girmek için uğraş verdi. Yarışmaların ardından geleneksel hıdrellez pilavının dağıtılması ile program sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!