Kayseri'de 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Güncelleme Tarihi:

Kayseride 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 15:44

Kayseri'de 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları mesaj yayımladı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Yılmaz Üçkan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Şehit ve gazi kanıyla sulanmış bu mübarek vatan topraklarında bir kez daha 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor olmanın sevincini yaşıyoruz. Türk Milleti tarihin her döneminde hürriyetini korumak ve devletini yaşatmak için kahramanca mücadele vermiştir. 30 Ağustos 1922 tarihi de bu şanlı mücadelenin dönüm noktalarından biri olmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğindeki Türk Ordusu, Türk’ün yaşamına kast edenleri tarih sahnesine gömmüştür.  30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. 
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yayımladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, 30 Ağustos'un, Türk Milleti'nin tarihinde dönüm noktası sayılacak şanlı zaferin bayramı olduğunu söyledi. Çolakbayrakdar, "Kurtuluş Savaşımızın zor koşullarında, milletimizin kahramanlığı ve askerimizin cesareti ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasında zafere ulaşılmıştır. Milletimiz, çok zor şartlar altında Kurtuluş Savaşında kazandığı birlik ve beraberlik sayesinde barış ve huzur ortamını korumaya devam etmektedir" diye konuştu.    
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da, 30 Ağustos'un, bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen yüreği vatan sevgisi ve imanla dolu Türk Ordusu'nun milletiyle kenetlenerek gösterdiği büyük kahramanlıkların ve şanlı mücadelenin sonucunda elde edilen büyük bir zaferlerden birinin yıl dönümü olduğunu söyledi. Kösedağ, şöyle dedi;
"Kahraman milletimizin bağımsızlığını savaş meydanında dünyaya tescil ettirdiği 30 Ağustos Zaferi, tarihi şan, şeref ve üstün başarılarla dolu büyük milletimizin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının ispatıdır. Bu inanç ve coşkuyla, bu büyük zaferi bize armağan eden, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyor, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının ve Kayserili vatandaşlarımızın Zafer Bayramını kutluyorum."
Zafer Bayramı mesajı yayımlayan Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ise, şöyle dedi:
"Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 95’inci yıldönümüdür. 30 Ağustos Türk milleti için gurur günüdür. Milletimiz bu vatan için canını veren tüm şehitlerine minnet duymakta, onları rahmetle ve şükranla anmaktadır."
Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan da 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle paylaştığı mesajında, 30 Ağustos'un ulusal Kurtuluş Savaşı'nın zaferle noktalanma günü olduğunu söyledi. Ceylan, şöyle konuştu:
"26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz, bu taarruz sonucunda 30 Ağustos 1922'de kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi. Bundan sonra atamızca ordularımıza verilen 'Ordular, ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!' komutu ve 9 Eylül 1922'de İzmir’in kurtuluşu, Lozan Barış Antlaşması sonucunda kurulan Cumhuriyet'in, onu izleyen kuruluş ve Atatürk İlke ve Devrimleri'nin geldiğini hatırlattı. Ceylan, şöyle devam etti:
"Herkes ne derse desin, Büyük Zafer’in parlaklığı ve yetkinliği: atamıza, devrimlerini gerçekleştirme yetki ve olanağını vermiştir. Atatürk devrimleri 'Şıklık ya da hoşluk' olsun diye yapmamıştır. Türkler, bir daha Sevr ve benzeri antlaşmalarla karşılaşmasınlar, Doğu Trakya ve Anadolu'da, sonsuza dek bağımsız ve onurlu yaşasınlar diye yapılmıştır. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm ulusumuza kutlu olsun."
AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden yayımladığı mesajında, "30 Ağustos 1922'de Türk milleti olarak şanlı tarihinde kazandığı en önemli zaferlerden birisidir. Milletimiz her türlü tehditlere karşı boyun eğmeyerek milli mücadeleyi devam ettirmiştir. 1919'da zor şartlar ve yokluklar içerisinde yakılan istiklal meşalesi, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının öncülüğünde 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferle taçlanmıştır. İstiklal ve istikbalinden ödün vermeyen milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşunda önemli bir görevi yerine getirmiştir. Aziz milletimiz yine bugün 30 Ağustos Ruhu ile mücadelesine devam ediyor” diye konuştu.
Zafer Bayramı nedeniyle mesaj yayımlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Feyzullah Keskin ise, "Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 95.yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak dileğiyle başta, (Memleketimizi esir etmek isteyen düşmanları behemehal mağlup edeceğimize dair olan emniyet ve itimadım bir dakika olsun sarsılmamıştır) sözlerinin sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve onuru için gözlerini kırpmadan ölüme giden kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor ve aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.  
Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 30 Ağustos 1922 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki ordunun Türk Milleti’nin tarih yolculuğundaki seyrini değiştirdiğini söyledi. Çolak, şöyle devam etti:
"Atatürk ve kahraman silah arkadaşları, sömürge olma yolunda ilerleyen aziz topraklarımızdaki düşman varlığına dur diyerek Milli Mücadele’yi başlatmış, 30 Ağustos 1922 tarihinde de bu şanlı mücadeleyi büyük bir zaferle süslemişlerdir. Tıpkı günümüzde olduğu gibi, işbirlikçi hainlerin ve topraklarımız üzerinde kumar oynayanların sebil olduğu dönemde Ziya Gökalp’in de belirttiği gibi, 'Türk Milliyetçiliği, emperyalizme karşı vatan müdafaasında en güçlü unsur olmuş', tüm milleti bir çatı altında toplamıştır. Bu bilinçle ülkücü hareketin, kanla kazanılan bu toprakları her ne pahasına olursa olsun bir daha düşman postalının gezinmesine izin vermeyeceğini belirtiyor, Türk Milleti’nin Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!