Kayseri Şeker, Yıldızeli çiftçisi ile tanışma toplantısı düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şeker, Yıldızeli çiftçisi ile tanışma toplantısı düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 08:54

Kayseri Şeker, Yıldızeli çiftçisi ile tanışma toplantısı düzenledi

Haberin Devamı

KAYSERİ,(DHA) - KAYSERİ Şeker Fabrikası yöneticileri, Turhal Şeker Fabrikası ile sözleşmeli pancar ekimi yapan Sivas Yıldızeli bölge çiftçileri ile tanışma toplantısı yaptı.

Düzenlenen toplantıya Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim ve Denetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay , yönetim kurulu üyeleri ve bölge çiftçileri katıldı.  Toplantıda konuşan Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay," Kayseri Şeker’in başarılı çalışmalarında, geleneksel hale getirdiği çiftçi buluşmalarının büyük katkısı olmuştur. Bu nedenle henüz Turhal Şeker Fabrikasını teslim almadan önce çiftçilerimiz ne düşünüyor diye çiftçilerle bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunmaktayız" dedi.

Türkiye'de şeker sektörü açısından önemli gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Akay, " Şeker fabrikalarından 2000 yılında özelleştirme kapsamını alınan 25 şeker fabrikasının 14 tanesinin satış kararı verilerek yeni bir süreç başladı. Biz de Kayseri Şeker olarak; sektörün en güçlü kuruluşu, sektöre en önemli katkı sağlayan, sektörü ayakta tutmak konusunda en fazla güce sahip bir kuruluş olarak bu süreçte üzerimize düşen görevi hakkıyla yapmaya çalıştık. Şeker fabrikaları ve pancar kooperatifleri arasında bu sürece en fazla katkıyı sağlayan adeta yegane katkı sağlayan kuruluş Kayseri Şeker fabrikası oldu. Biz 14 şeker fabrikasından 8 tanesinin ihalesine katıldık ve bunlardan Turhal şeker fabrikasına en yüksek fiyatı vererek birinci olduk. İhaleler bu hafta başında özelleştirme yüksek kurulu tarafından onaylandı. Şu an sözleşme hazırlıkları yapılıyor. Bu sözleşme hazırlıkları sonrasında fabrikanın devir teslim işlemi gerçekleştirilecek. Biz elbette bu Turhal Şeker Fabrikasının ihalesini kazandık ama fabrikadan daha önemlisi, anlamlısı çiftçilerimizdir. Bunun için fabrikayı teslim almadan önce insanlarımızla çiftçilerimizle bir tanışma toplantıları düzenliyoruz"  diye konuştu.

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!