Kayseri Şeker, Kızık'ta 'Tarla Günü' düzenledi

Güncelleme Tarihi:

Kayseri Şeker, Kızıkta Tarla Günü düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 16:05

Kayseri Şeker, Kızık'ta 'Tarla Günü' düzenledi

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ'de yeni kampanya döneminin ilk pancar ekimi, Kocasinan ilçesine bağlı Kızık Mahallesinde düzenlenen 'Tarla Günü'nde yapıldı. Etkinliğe, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de katıldı.

Tarla Günü'nde konuşan eski bakan ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız; ''Allah bereketli eylesin. Bugün, bereketli olması niyetiyle böyle bir Regaip kandilinin öncesinde, 3 ayların başlangıcında, bereketine inanarak, inşallah tohumlarımızı ekmiş olduk. Az da olsa çalıştık, çok da güzel olduğunu düşünüyoruz. Burada merkez çiftçimizin bulunduğu bölgede inşallah iyi bir hasat olur. Buradaki çiftçilerimizin, birbiriyle olan dayanışması, beraber ve birlik içinde hareket etmesi, aslında Türkiye için çok iyi bir örnek olacak davranışlardan bir tanesi. Beraberce tarlalarına ve ekim yerlerine karar veriyorlar ve beraberce ekiyorlar'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de ekilen tohumların bereketli olması dileğinde bulundu. Çelik, ''Kayseri ekonomisine direk olarak katkı sağlayacak olan sektörlerin başında tarım geliyor. Burada elde edilen hasat, ekonomiye direkt olarak etki ediyor. Biliyorsunuz bizim Esnaf ve Sanatkar Odalarımızın bir lafı var Pancarcı, Harmancı, Almancı diye. Pancarcı dediğimiz bizim bu ziraatla uğraşan köylülerimiz Kayseri’ye direkt katkı sağlayan dostlarımız. İnşallah yapmış oldukları ekimlerin vakti gelince bereketli olarak, hasadını ilahi Rabbimizden niyaz ediyoruz'' diye konuştu.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise, ''Üreten insanlar, Alın teriyle, helalinden kazanan insanlar. Onun için de bu insanların her bir faaliyetine destek olmak, katkı sağlamak gerekiyor'' dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!